Cinci paşi rapizi pentru realizarea unui make-up de zi. Vezi cum îţi poţi păstra rujul mai mult timp pe buze

Peste 60% dintre femei petrec mai mult de 40 de minute pe zi in realizarea si refacerea machiajului, cheltuind anual in jur de 800 de euro pe produsele de make-up si de ingrijire a tenului.

RomaniaTV.net
28 mart. 2017, 09:48
Cinci paşi rapizi pentru realizarea unui make-up de zi. Vezi cum îţi poţi păstra rujul mai mult timp pe buze

Nu este nimic mai enervant decat sa te privesti in oglinda in toiul zilei si sa realizezi ca machiajul tau a inceput sa dispara.

„Ai muncit din greu pentru a-ti realiza machiajul acela perfect, potrivit unei zile incarcate de sedinte, intalniri importante si discutii de afaceri, iar dupa birou te asteapta o revedere cu prietenii dragi. Timpul este pretios, asa ca nu este loc de vizite la toaleta pentru reimprospatarea machiajului intre intalniri”, spune make-up artistul BottegaVerde.ro Andreea Has.

Iata 5 pasi rapizi pentru a-ti realiza machiajul zilnic.

1. Curata si hidrateaza tenul

Primul pas in aplicarea machiajului il reprezinta curatarea tenului. Aplica apa micelara cu extract de magnolie, extract de flori de portocal si provitamina b5, 41 lei pentru o curatare in profunzime, lasand tenul matasos si curat. Dupa ce tenul a fost curatat in profunzime cu apa micelara, foloseste un spray tonic si hidratant cu extract de muguri de trandafiri, albastrea si aquaxyl, pentru a tonfica pielea si pentru a o pregati in urmatoarea etapa.

Un pas foarte important pentru pregatirea tenului inainte de aplicarea machiajului il constituie hidratarea.

2. Ascunde imperfectiunile

Pasul urmatorin aplicarea machiajului il reprezinta fondul de ten. „Alegeti un fond de ten care sa nu vaincarce prea mult fata. Evitati fondurile de ten foarte consistente. Acestea creaza efectul de masca, de care trebuie sa va feriti, in special pe timpul zilei”, spune Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro.

Utilizati anticearcan doar in cazul in care aveti nevoie. „Incercati o formula cremoasa, cum ar fi corector stick cu ulei de migdale dulci si vitamina E, dar uitati de mitul unei alegeri de nuante mai deschise. Anticearcanul trebuie sa aibe aceeasi nuanta ca si cea a fondului de ten!”, adauga Andreea. Stick-ul corector se aplicain jurul ochilor, acoperind perfect cearcanele, prin tapotare usoara, astfel incat sa uniformizeze machiajul.

3. Contureaza forma ochilor

Sprancenele reprezinta o parte foarte importantain machiajul de zi cu zi. O conturare frumoasa a sprancenelor scoate in evidenta trasaturile fetei si frumusetea naturala a ochilor.

Aplicati fardul de pleoape. Pe timpul zilei se alege o culoare mai deschisa, pentru un machiaj cat mai natural.

4. Fixeaza machiajul

Pentru a fixa fondul de ten se foloseste o pudra compacta, rezistenta la apa. Se aplica prin miscari de tapotare pe toata suprafata tenului, fara a uita de zona gatului.

5. Adauga putina culoare

Pentru a adauga putina culoare, dar si pentru a contura liniile fetei, puteti incerca o pudra compacta.

Rujul reprezinta arma fiecarei femei.

Sfatul Andreei este sa folositi o bucata de gheata pe care sa o presati putin peste buze inainte de a aplica rujul. Acest lucru ajuta la inteţirea culorii rujului pe tot parcursul zilei si previne deshidratarea.