CINCI PERICOLE pentru maşina ta în această iarnă. Uite cum le poţi EVITA

Iarna este ultimul moment în care să mai amâni problemele vizibile ale mașinii. Acordă-i câteva ore de atenție automobilului tău, fă o vizită în service și asigură-te că e pregătită să facă față acestei ierni.

28 nov. 2018, 16:00
CINCI PERICOLE pentru maşina ta în această iarnă. Uite cum le poţi EVITA

Iată 5 pericole pentru mașina ta în această iarnă, via Auto-Bild:

Regula de bază pentru orice șofer

Prima grijă pe care orice șofer trebuie să o aibă atunci când se pregătește de iarnă este schimbarea cauciucurilor. Alege anvelope de iarnă de calitate și încredere. Evită soluțiile de mâna a doua și, foarte important, nu folosi cauciucurile de iarnă pe timpul verii, pentru că nivelul de uzură le-ar putea face inutilizabile atunci când vei avea cu adevărat nevoie de ele. Ca să te asiguri că încă mai sunt valabile anvelopele tale, testează adâncimea șanțurilor. Ele fac diferența între un drum parcurs în siguranță și unul cu emoții.

Cum să îţi dezgheţi parbrizul în mai puţin de un minut. Trucul pe care orice şofer trebuie să îl ştie iarna VIDEO

Evită să mergi cu rezervorul aproape gol

Unii șoferi aleg să circule mereu cu rezervorul aproape pe roșu, mai ales prin oraș. Din cauza temperaturilor scăzute, particulele de condens din interior pot îngheța și apoi cristaliza, avertizează jurnaliștii americani de la CNN.

Nu folosi apa caldă ca să-ți dezgheți parbrizul

E una dintre greșelile pe care trebuie să le eviți iarna. Din cauza diferențelor mari de temperatură, în clipa în care vei arunca apa caldă peste parbriz, riști să te trezești cu el crăpat. Tot la capitolul parbriz intră și ștergătoarele. Schimbă-le de fiecare dată înainte de căderea zăpezii, pentru o vizibilitate mai bună atunci când ești în trafic. În clipa în care ai lăsat mașina în parcare, ridică-le, pentru a nu risca să le găsești înghețate sub un morman de zăpadă.

Cum să conduci în siguranţă pe timp de iarnă. Sfaturi de la profesionişti

Lași mașina să se dezghețe natural

Dacă nu vrei să te trezești cu pete de rugină și zone erodate din caroserie, atunci evită această greșeală pe care unii șoferi o comit, din comoditate. Așteaptă ca ninsoarea să se oprească, apoi ia mătura și curăță mașina de zăpadă și gheață, chiar dacă nu mai ai în plan să o folosești în următoarea perioadă.

Uiți de ea, dacă nu ai de gând să o mai folosești

E un scenariu des întâlnit, dar cu efecte neplăcute. Dacă nu ai de gând să mai folosești mașina, nu trece zilnic pe lângă ea ignorând-o, ci mai pornește-o din când în când. Altfel, s-ar putea să te trezești că ai nevoie de o baterie nouă, că uleiul s-a degradat, iar plăcuțele de frână ar putea avea nevoie de o schimbare.