Cinci persoane aflate în contact cu ÎPS Pimen au fost teste pozitiv cu noul coronavirus. Toate au fost izolate în chilii

Peste 60 de persoane care au intrat în contact cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, au fost testate pentru Covid-19.

24 apr. 2020, 10:02
Cinci persoane aflate în contact cu ÎPS Pimen au fost teste pozitiv cu noul coronavirus. Toate au fost izolate în chilii

Pentru 37 dintre contacte au venit rezultatele, iar cinci persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Este vorba despre un preot și patru persoane din administrația arhiepiscopiei. De asemenea, cei trei preoți din Suceava, confirmați cu coronavirus încă din 23 martie, și cu care arhiepiscopul a intrat în contact au ieșit pozitiv și la a adoua probă.

Potrivit DSP Suceava, toate cele cinci persoane depistate pozitiv astăzi sunt izolate la mănăstirea „Sfântul Ioan”, în chilii. Ei au forme ușoare ale bolii.

Citeşte şi Un medic de familie din Suceava s-a tratat singur pentru coronavirus: Am trecut prin toate fazele urâte şi grele ale bolii

ÎPS Pimen (90 ani), arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oficiat slujba Învierii lui Iisus Hristos pe data de 18 aprilie, la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din centrul orașului Suceava. Din imagini se vede că arhiepiscopul s-a aflat, alături de alţi preoţi şi călugări de la biserica „Sf. Gheorghe” a mănăstirii „Sfântul Ioan”, fără nici o măsură de protecție, cum ar fi mască sau mănuși, și fără a respecta distanțarea socială, deși în lăcaș se aflau mai mult de trei preoți.

Luni, în a doua zi de Paşte, înaltul prelat a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19. El a fost adus la București, la Institutul Matei Balș.