Cinci persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu, după ce au venit din zone afectate, amendate cu câte 10.000 de lei

Amenzi usturătoare pentru mai mulţi români care nu au respectat izolarea la domiciliu. În total şase persoane au fost amendate cu suma de 10.000 de lei, un bărbat din Galaţi, două persoane din Deva, două persoane din Vrancea şi o persoană din Paşcani. 

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 13:51
Cinci persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu, după ce au venit din zone afectate, amendate cu câte 10.000 de lei

Două persoane din Deva care nu au stat la izolare și au mers la serviciul de pașapoarte au fost amendate de către autorităţi cu suma de 10.000 de lei. Ambele persoane s-au întors din Italia, dintr-o zonă cu focar de coronavirus, iar din acest motiv au fost plasaţi în carantină timp de două săptămâni.

Citeşte şi: Epidemia de CORONAVIRUS măreşte preţurile la emag. Spray-urile dezinfectante costă 39 de lei, faţă de 10 lei în alte magazine

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara au sunat pe telefonul fix pentru o verificare, dar cele două persoane nu au răspuns apelului. Ulterior, cei doi au fost găsiți de autorități la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Hunedoara şi au fost transportaţi cu ambulanța specială la Spitalul Județean de Urgență Deva.

Citeşte şi:Autorităţile sunt în alertă. Bărbatul din Galaţi suspect de coronavirus a fugit din ţară

De asemenea, un alt bărbat din Paşcani a fugit la izolare pentru a da examenul pentru permisul de conducere. În acelaţi timp, pe de altă parte două persoane din judeţul Vrancea, care nu au respectat regulile privind izolarea la domiciliu după ce au venit din zone cu circulaţie intensă a coronavirusului, au fost amendate cu câte 10.000 de lei fiecare.

În Galaţi, un bărbat a fost căutat de către autorităţi după ce nu a respectat izolarea la domiciliu. Acesta s-a întors recent din Italia, dintr-o zonă afectată de coranavirus. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi şi poliţiştii l-au căutat şi la telefon, dar pentru că nu au reuşit să dea de el, autorităţile au decis să-l amendeze în lipsă cu 10.000 de lei.