Cinci persoane din Bacău, arestate pentru trafic de femei. Obligau fete să se prostitueze în Italia

Cinci persoane din judeţul Bacău au fost arestate, joi, iar ale patru au primit interdicţie de a părăsi localitatea, fiind acuzate că au constituit un grup infracţional specializat în trafic de persoane, inclusiv de minori, prostituţie şi proxenetism, victime fiind tinere exploatate sexual în Italia.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 16:47
Cinci persoane din Bacău, arestate pentru trafic de femei. Obligau fete să se prostitueze în Italia

La propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), magistraţii Tribunalului Bacău au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a cinci persoane, din localitatea băcăuană Căiuşi, sub acuzaţiile de constituire sau aderare la asociere infracţională, trafic de persoane, trafic de minori, prostituţie şi proxenetism.

Totodată, alte patru persoane au primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu pe perioada desfăşurării cercetărilor.

Reţinerile în acest caz au fost făcute în urma unor descinderi ale procurorilor băcăuani şi ale poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău la domiciliile suspecţilor din Oneşti şi din localitatea Căiuşi.

„În cadrul descinderilor poliţiştilor şi procurorilor băcăuani, cu sprijinul Jandarmeriei, s-a făcut o percheziţie la locuinţa a doi bărbaţi, de 22 şi 46 de ani, din localitatea Căiuşi, cercetaţi pentru trafic de persoane, trafic de minori, prostituţie şi proxenetism. Simultan, au fost puse în executare zece mandate de aducere emise de DIICOT pe numele celorlalţi membri ai grupării infracţionale”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, Narcisa Butnaru.

În urma cercetărilor desfăşurate de poliţişti şi procurori, s-a stabilit că, începând cu anul 2009, membrii grupării infracţionale au racolat şi transportat în Italia, în vederea exploatării sexuale, mai multe tinere, printre care şi minore, toate din judeţul Bacău. Anchetatorii nu au furnizat informaţii cu privire la numărul exact al victimelor şi nici vârsta persoanelor racolate şi exploatate sexual.