Cinci persoane din Constanţa au fost arestate după ce au furat tone de combustibil din vagoanele CFR

Cinci persoane, între care trei agenţi de pază, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce au furat mii de litri de produse petroliere din vagoane de marfă staţionate în judeţul Constanţa, prejudiciul ridicându-se la aproape 40.000 de lei.

15 iul. 2016, 11:50
Cinci persoane din Constanţa au fost arestate după ce au furat tone de combustibil din vagoanele CFR

IPJ Constanţa a informat, vineri, că în 12 iulie lucrători ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa – Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul SOS Constanţa şi IJJ Constanţa, au prins în flagrant, în zona Staţiei CFR Dorobanţu, din judeţul Constanţa, trei bărbaţi, cu vârste între 29 şi 39 ani, domiciliaţi în localităţile Mircea Vodă şi Ştefan cel Mare, din judeţul Constanţa, respectiv în municipiul Feteşti – judeţul Ialomiţa, care au sustras dintr-un vagon tip cisternă, aflat în compunerea unui tren de marfă oprit în staţia respectivă, cantitatea de 1.570 de litri de motorină, scrie news.ro.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că una dintre persoane, alături de alţi doi bărbaţi, în vârstă de 43 de ani, domiciliaţi în municipiul Constanţa, respectiv Feteşti, angajaţi ai unei firme de pază, îşi încălcau atribuţiile de serviciu, înlesnind sustragerea de produse petroliere din vagoanele de marfă staţionate în zonă.

Poliţiştii au mai stabilit că cei cinci mai furaseră produse petroliere în luna iulie a acestui an din vagoane de marfă staţionate, 1.600 de litri benzină şi 4.750 de litri de motorină, prejudiciul total fiind de 39.000 de lei.

În 13 iulie, poliţiştii au făcut două percheziţii domiciliare, într-un loc fiind găsite 50 de litri de benzină şi doi saci cu cereale, pentru care nu au putut fi prezentate acte de provenienţă, dar şi suma de 2.150 de euro. În urma celei de-a doua percheziţii, oamenii legii au descoperit 570 de litri de motorină şi 100 de litri de benzină. Mărfurile respective au fost confiscate.

Cele cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar în 14 iulie au fost arestate preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Constanţa.

Citeşte şi Şofer al regiei publice de transport din Timişoara, filmat în timp ce fura combustibil VIDEO