Cinci poliţişti de la IPJ Argeş, învinuiţi de furt şi contrabandă cu produse petroliere

Mai mulţi poliţişti din Argeş sunt suspectaţi de tăinuire şi luare de mită după ce s-a descoperit că aceştia îi protejau pe hoţii de produse petroliere. Oamenii legii efectuează, joi dimineaţa, 54 de percheziţii în judeţul Argeş. 

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 05:14
Cinci poliţişti de la IPJ Argeş, învinuiţi de furt şi contrabandă cu produse petroliere

Percheziţii de amploare au loc, joi dimineaţă, în judeţele Argeş şi Vâlcea, fiind vizate 153 de persoane suspectate că furau produse petroliere, între suspecţi fiind şi cinci subofiţeri de la posturile de poliţie rurală, acuzaţie de tăinuire şi luare de mită.

„În perioada august 2011- aprilie 2012 învinuiţii au sustras din conductele magistrale aparţinând OMV Petrom, situate pe raza comunelor Merişani şi Drăganu din jud. Argeş, importante cantităţi de produse petroliere pe care le-au valorificat pe raza judeţelor Argeş, Vâlcea şi Dâmboviţa. Au fost supravegheaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălina Bălănescu.

Prejudiciul în acest caz este estimat la un milion de lei.

La descinderi participă şase procurori argeşeni, însoţiţi de 300 de poliţişti şi 100 de jandarmi, operaţiunea fiind realizată cu ajutorul structurilor DGA şi DGIPI, care au monitorizat reţeaua timp de un an.

Percheziţiile au loc în Argeş, în localităţi precum Merişani, Corbi, Curtea de Argeş, precum şi într-o localitate din judeţul Vâlcea.