Cinci poliţişti, implicaţi în furtul de combustibil. Percheziţii la sediul Poliţiei Corneşti

Cinci poliţişti ar fi anchetaţi în cazul furtului de combustibil din rafinării. În cadrul acţiunii declanşate duminică dimineaţa de Poliţie şi Parchet, Direcţia Generală Anticorupţie a iniţiat propria anchetă în localitatea Corneşti.

RomaniaTV.net
17 feb. 2013, 08:58
Cinci poliţişti, implicaţi în furtul de combustibil. Percheziţii la sediul Poliţiei Corneşti

Anchetatorii au descins la Poliţia din Corneşti, percheziţiile vizându-l, conform unor surse, inclusiv pe şeful secţiei.

Autorităţile au informaţii conform cărora mai mulţi poliţişti îi sprijineau pe cei care furau combustibil.

Peste 230 de percheziţii imobiliare au fost demarate duminică dimineaţa, în şapte judeţe, împotriva hoţilor de produse petroliere. Acţiunea la care participă mai mult de o mie de poliţişti este coordonată de IGPR, Parchet şi DGA, fiind sprijinită şi de SRI.
Potrivit primelor informaţii, reţeaua prin care erau furate produsele petroliere acţiona în rafinării şi în cele două aeroporturi din Bucureşti, prejudiciul adus fiind de peste un milion de lei.

CITEŞTE ŞI: O maşină a poliţiei S-A RĂSTURNAT în timpul acţiunii de amploare contra hoţilor de petrol

Suspecţii printre care se numără atât angajaţi ai rafinăriilor cât şi administratori ai unor societăţi comerciale erau urmăriţi încă din anul 2010.

La acţiunea demarată în Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Vrancea, Constanţa şi Bucureşti participă 600 de autospeciale şi un elicopter care monitorizează din aer desfăşurarea forţelor.

„Este o acţiune de foarte mare amploare e coordonată de IGPR şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, la care se adaugă suportul SRI. E un prejudiciu însemnat de 1,1 milioane de lei. Vor fi puse în aplicare 241 de mandate de aducere”, a precizat la România TV purtătorul de cuvânt al IGPR, Raluca Seucan.