Răpeau minore din şcoală şi le obligau să se PROSTITUEZE

Cinci persoane, printre care şi două femei, sunt cercetate pentru proxenetism. Poliţia din Iaşi a descoperit faptul grupul infracţional a răpit pe parcursul a doi ani mai multe tinere şi le-a obligat să se prostitueze.

RomaniaTV.net
13 feb. 2013, 06:57

Mai mulţi proxeneţi din Iaşi răpeau eleve din spital, din şcoală şi chiar din centre de plasament. Minorele erau apoi obligate să se prostitueze şi să le aducă profituri importante răpitorilor. Cei cinci suspecţi sunt acum cercetaţi, potrivit România TV.

Grupul a reuşit să răpească şapte fete minore, dintre care o tânără de 14 ani, bolnavă de epilepsie. Tânăra a fost obligată să se prostitueze, cu toate că era blonavă şi avea crize frecvente. Ea a povestit faptul că a fost răpită din spital în portbagajul unei maşini, după ce a fusese internată. Infractorii au vrut să se asigure că identitatea lor nu va fi dezvăluită de copilul traumatizat. 

Potrivit anchetatorilor, fetele erau obligate să aibă între 15 şi 30 de clienţi pe zi, ele fiind obligate să lucreze non-stop. Fiecare dintre minore trebuia să producă minim o mie de lei zilnic. În caz contrar, ele erau încuiate în cameră şi lăsate să flămânzească.

Cei cinci suspecţi au fost trimişi în judecată pentru trafic de minori şi trafic de persoane.

La sfârşitul anului trecut, o altă reţea de proxeneţi a fost destructurată la Iaşi.