Reţineri în dosarul de evaziune şi spălare de bani privind Mediafax Group

Mai multe persoane implicate în dosarul Mediafax Group au fost reţinute, susţin surse judiciare citate de România TV.

RomaniaTV.net
11 dec. 2014, 13:13
Reţineri în dosarul de evaziune şi spălare de bani privind Mediafax Group

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printre persoanele reţinute pentru 24 de ore în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani de la Mediafax, se află şi avocatul Dragoş Chiş

De asemenea, în acelaşi dosar a mai fost reţinut şi Sorin Dinu.

Potrivit tolo.ro, procurorii ar fi emis patru mandate de reținere: Roxana Grigoruță (una dintre coordonatoarele businessului), Dana Cozac (director financiar), Dragoș Chiș (avocat specializat în insolvențe) și Sorin Dinu. Lichidatorul Dragoș Chiș s-a ocupat și de insolvența bazarului din Rahova al lui Gică Popescu.

Poliţiştii au efectuat joi 14 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la sediile mai multor societăţi comerciale din domeniul media, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Una dintre societăţile vizate este grupul Mediafax.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente de interes pentru procurori.

La acţiune au participat aproape 100 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale ale Poliţiei Române.

Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează cercetări cu privire la un grup de firme din domeniul media bănuite de implicare în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. În cauză, procurorii beneficiază de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 6 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a 11 persoane, acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul MediaPro.

Cele 11 persoane – Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan, Andreea-Cornelia Stănculescu, Mihai-Valentin Toderiuc, Dănuţ Puiu, Elena-Lucia Adăscăliţei, Elena Niţă, George-Laurenţiu Dinu, Elena Calapereanu şi Corina Medeleanu – au fost reţinute vineri de procurorii Parchetului Capitalei, pentru un prejudiciu adus bugetului de stat de aproximativ 6.000.000 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.


loading...
Partenerii noștri