Cinci români, arestaţi în India pentru clonare de carduri

Poliția din capitala Indiei a destructurat o rețea de hoţi din care făceau parte şi români. Aceştia sunt acuzaţi că au extras bani de la bancomate folosind carduri false, scrie dcnews.ro. Românii au instalat pe bancomate dispozitivul de copiere a datelor de pe carduri și o cameră de filmat.

RomaniaTV.net
22 feb. 2019, 12:15
Cinci români, arestaţi în India pentru clonare de carduri

„Infractorii cibernetici din România aduc permanent noi indivizi în rețea pentru a comite, în timpul fiecărei vizite în oraș, fraude la ATM-uri”, a declarat unul dintre anchetatori după ce cinci cetățeni români, inclusiv două femei, au fost arestați în zona Sadar Bazar din nordul orașului Delhi pentru clonare de carduri.

Este vorba despre Costache Irina (27 de ani), Caragica Elisabeta (22 de ani), Dumitru Nicolae, Lautaru Ion și Nistor Ilie.

Investigatorii au declarat pentru Millennium Post că au descoperit că, înainte de a vizita în Delhi, aceștia accesează mai întâi site-ul băncii pentru a verifica locul în care se află bancomatele. „După ce au ales zona, unul dintre membrii grupului român caută să închirieze o clădire în vecinătate pentru a o ocupa împreună cu ceilalți complici”, a spus anchetatorul. Acest lucru a fost stabilit în urma expertizei informatice efectuată asupra gageturilor cu care erau echipați. Un alt anchetator a mai spus: „de cele mai multe ori infractorii români aduc noi indivizi în rețea pentru a evita poliția”.

În timpul interogatoriului, unul dintre acuzați, presupus a fi capul rețelei, a susținut că viza 103 de conturi bancare, iar retragerile au fost efectuate de la bancomate situate în zonele Kalkaji, Sadar Bazar, Karol Bagh și Lajpat Nagar.