Cinci soldaţi afgani au fost ucişi într-un atac al NATO. Alianţa confirmă atacul

Cinci soldați afgani au fost uciși și opt au fost răniți joi dimineața în timpul unei operațiuni aeriene în provincia Logar, la sud de Kabul, a Forței internaționale a NATO în Afganistan (ISAF), care a confirmat ulterior omorârea 'accidentală' a militarilor, transmite AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 09:12
Cinci soldaţi afgani au fost ucişi într-un atac al NATO. Alianţa confirmă atacul

‘Cinci membri ai armatei afgane au fost uciși și opt au fost răniți de o lovitură aeriană a ISAF’, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernului provincial, Din Mohammad Darvish.

În timpul atacului, a fost lovit un post al armatei afgane situat pe o colină în districtul Charkh, a precizat Khalilullah Kamal, reprezentant al autorităților locale. ‘Anterior, acest post a fost ocupat de americani, dar de când ei l-au părăsit aici s-a instalat armata afgană’, a indicat același reprezentant, citat de AFP.

ISAF a confirmat ceea ce ea a numit uciderea ‘accidentală’ a militarilor afgani în cadrul operațiunii aeriene a coaliției. ‘Putem confirma că cel puțin cinci soldați au fost accidental omorâți în această dimineață (de joi) în cadrul unei operațiuni în estul Afganistanului’, a declarat Cathleen Snow, purtător de cuvânt al ISAF.

Moartea celor cinci soldați afgani riscă să tensioneze și mai mult relațiile dintre guvernul de la Kabul și aliații săi din NATO, care luptă împotriva unei insurecții a talibanilor, înlăturați de la putere în 2001.

‘Afganii mor într-un conflict care nu este al lor’, declara președintele Hamid Karzai într-un articol publicat luni de Washington Post.