Cinci state membre ale UE, inclusiv România, cer reciprocitate deplină pentru exceptarea obligativităţii vizelor SUA

Publicat: Miercuri, 19 Decembrie 2018 18:44 // Actualizat: Miercuri, 19 Decembrie 2018 18:44 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană a intensificat contactele cu Washingtonul pentru a se ajunge la reciprocitate deplină în exceptarea de la obligativitatea vizelor, dat fiind că Statele Unite încă menţin vizele obligatorii pentru cetăţenii a cinci state membre ale UE, inclusiv România, a anunţat miercuri executivul comunitar.

''În ultimele 12 luni s-au intensificat contactele cu SUA, atât la nivel politic, cât şi tehnic. Comisia Europeană a continuat să solicite Statelor Unite să coopereze în mai mare măsură cu cele cinci state membre afectate (...) pentru a avansa către deplina reciprocitate'', a spus la o conferinţă de presă comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos.

Această chestiune a fost abordată ''la toate reuniunile oficiale între UE şi SUA'', ultima fiind desfăşurată în noiembrie, a adăugat comisarul european.

El a asigurat că executivul comunitar va continua să colaboreze cu SUA, în coordonare cu cele cinci state membre ale UE ai căror cetăţeni încă au nevoie de vize pentru SUA, respectiv Bulgaria, Cipru, Croaţia, Polonia şi România, şi că va continua să sprijine aceste ţări.

Comisarul Avramopoulos a subliniat că obţinerea deplinei reciprocităţi în materie de vize pentru toate statele membre ale UE este ''prioritatea maximă'' a Bruxellesului. ''Experienţa recentă demonstrează că dialogul diplomatic constant dă rezultate pozitive şi ne aşteptăm la această abordare de asemenea în relaţia cu SUA'', a mai menţionat el.

Executivul comunitar a reafirmat că ar fi ''contraproductivă'' o reintroducere temporară a obligativităţii vizelor pentru cetăţenii americani, aşa cum cum solicită Parlamentul European să se răspundă ca urmare a lipsei progreselor în negocierile cu SUA.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană exceptare vize reciprocitate deplină Romania SUA vize
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 dec 15:29
Răspunde | Votează email 0 email
Ovidiu
Parca eram partener strategic cu SUA.....Ma insel cumva????????
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H