Cinci ţări nu au lansat campanii de vaccinare împotriva coronavirusului. Care sunt acestea şi ce poziţie a luat OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va oferi sprijin ultimelor cinci ţări din lume care nu au lansat deocamdată pe teritoriile lor campanii naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, în contextul în care omenirea a depăşit marţi pragul de 3 miliarde de doze de vaccinuri administrate la nivel global.

30 iun. 2021, 09:43
Cinci ţări nu au lansat campanii de vaccinare împotriva coronavirusului. Care sunt acestea şi ce poziţie a luat OMS

Vaccinarea anti-COVID-19 nu a început încă în Burundi, Eritreea, Haiti, Coreea de Nord şi Tanzania – singurele ţări dintre cele 194 de state membre ale OMS care nu au lansat astfel de campanii naţionale de vaccinare.

OMS continuă să sprijine aceste ţări în ceea ce priveşte luarea deciziei legate de începerea vaccinărilorşi lansarea de campanii de vaccinare„, a declarat un purtător de cuvânt, citat de asiatimes.com.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi-a exprimat dorinţa ca fiecare ţară să înceapă să îşi vaccineze personalul medical şi persoanele cele mai vulnerabile în primele 100 de zile ale anului 2021, o dată care a fost depăşită în aprilie.

Cu toate acestea, întrucât ţările bogate şi-au rezervat majoritatea loturilor de vaccinuri care ieşeau din fabricile lor de producţie, anumite state au trebuit să aştepte înainte de a putea să administreze primele doze de vaccinuri anti-COVID-19.

Citeşte şi Mici gratis pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19. Campanie de vaccinare inedită în Piaţa Obor

Ne confruntăm cu o pandemie cu două viteze, alimentată de inegalitate„, a declarat marţi directorul general al OMS. Dispozitivul COVAX, ce vizează garantarea accesului ţărilor sărace la aceste vaccinuri, a furnizat până în prezent 89 de milioane de doze de vaccinuri în 133 de ţări şi teritorii participante.

Însă aprovizionarea acestui dispozitiv aproape a încetat în această lună, potrivit OMS, care este unul dintre coordonatorii programului COVAX. „Omenirea este pe cale să eşueze”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citeşte şi Campanie de vaccinare pe TikTok, Instagram şi Youtube. Cum încearcă autorităţile să-i convingă pe adolescenţi să se vaccineze


loading...
Partenerii noștri