Mici gratis pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19. Campanie de vaccinare inedită în Piaţa Obor

Campania de vaccinare inedită în Piața Obor. Românii care aleg să se vaccineze acolo vor fi răsplătiţi cu o porţie gratis de mici cu muştar şi apă.

11 iun. 2021, 09:43
Mici gratis pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19. Campanie de vaccinare inedită în Piaţa Obor

Mici gratis pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19, în Piaţ Obor din Capitală. Centrul mobil de vaccinare împotriva Covid-19 se va deschide, vineri, la Obor. Acolo, persoanele interesate se vor putea imuniza fără programare cu Pfizer şi Johnson & Johnson.

Mici gratis pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19

Potrivit primarului Sectorului 2, micii oferiţi sunt contribuţia integrală şi voluntară a Terasei Obor. Radu Mihaiu a precizat, vineri, că în Piaţa Obor vin oameni din toate sectoarele şi din jurul Capitalei şi a subliniat că doar prin vaccinare se poate reveni la viaţa de dinainte de pandemia de COVID-19.

Edilul a menţionat că 50.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în centrele deschise de Primăria Sectorului 2. El a spus că nu intenţionează să mai amenajeze alte centre, ci urmăreşte cum funcţionează acestea, eventual să se relocheze fluxul persoanelor.

Viceprimarul Sectorului 2 Alexandra Chirilă a precizat că Terasa de la Obor oferă pentru fiecare persoană care se vaccinează vinerea, sâmbăta şi duminica aceasta în centrul mobil nou deschis primeşte un voucher care este valabil până pe 15 iunie pentru o porţie de mici, pâine şi apă plată.

Programul centrului este vinerea şi sâmbăta aceasta, între orele, 8,00 – 20,00 iar duminica – între orele 8,00 – 18,00.

Citeşte şi Specialiştii recomandă vaccinarea anuală anti-Covid. Se vor cumpăra doze până în 2023

În România, campania de vaccinare anti-Covid 19 încetinește, doarece relaxările nu îi motivează pe oameni să se vaccineze. Primăriile și societatea civilă au intervenit, organizând maratoane accesibile și oferind recompense celor ce se vaccinează.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinare împotriva COVID-19, 41.554 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore. Din totalul cetățenilor care s-au vaccinat,  18.554 au primit doar prima doză, iar 23.000 au fost vaccinați și cu a doua doză. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 18 reacții adverse.

28.383 de persoane au primit doza de vaccin cu serul Pfizer, 2.648 au fost vaccinate cu serul Moderna, 1.413 au fost vaccinate cu AstraZeneca, și 9.110 de cetățeni au primit doza unică Johnson&Johnson.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat joi că, până la data de 6 iunie, au fost raportate 2.087 de secvenţieri şi au fost confirmate 1.490 de cazuri cu variante ale virusului SARS-CoV-2 care „determină îngrijorare”.

Dintre cele 1.490 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care „determină îngrijorare” confirmate, 1.437 sunt cu varianta britanică (B.1.1.7), 10 cu varianta sud-africană (B.1.351), 17 cu varianta braziliană (P.1) şi 26 cu varianta indiană (B.1.617.2).

Conform INSP, până la data de 6 iunie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare (VOC) a fost de 71%.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 30 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), dintre care 27 cu varianta britanică (B.1.1.7) şi trei cu varianta braziliană (P.1).

Citeşte şi Mihai Craiu: Vaccinarea adolescenților va face diferența în momentul în care va reîncepe școala

 


loading...
Partenerii noștri