Cinci tineri, printre care şi fiul unui fost judecător, arestaţi pentru trafic de droguri

Cinci tineri cu vârste între 18 şi 26 de ani, printre care şi fiul unui fost judecător, au fost arestaţi pentru trafic şi consum de droguri de risc, după ce, în ultimul an, au vândut stupefiante unor studenţi şi elevi din municipiile Huşi şi Iaşi.

25 apr. 2013, 16:55
Cinci tineri, printre care şi fiul unui fost judecător, arestaţi pentru trafic de droguri

Potrivit IPJ Vaslui, cei cinci tineri, care provin din municipiile Huşi, Vaslui, Botoşani şi judeţul Iaşi, au constituit grupul infracţional în anul 2012, cu scopul de a procura şi comercializa droguri de risc în rândul studenţilor şi elevilor din Huşi şi Iaşi.

Printre membrii reţelei, se afla şi fiul unui fost judecător, în prezent avocat în cadrul Baroului Vaslui.

„În baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Vaslui, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au făcut percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, în urma cărora au fost ridicate 21 de grame de canabis, cinci comprimate de Ecstasy şi mai multe plicuri cu substanţe etnobotanice. În urma anchetei, s-a stabilit că unii membri ai grupului au decis să comercializeze droguri pentru a-şi asigura banii necesari consumului propriu”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub, potrivit Mediafax.

În urma descinderilor la locuinţele suspecţilor, 27 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT, şase dintre ele fiind prezentate în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Magistraţii Tribunalului Vaslui au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a cinci tineri, sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi organizarea activităţii de trafic de droguri de risc.