Cinci turiști au rămas blocați în telecabina de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine

Salvamontiștii sibieni au intervenit, miercuri, 6 martie, pentru recuperarea a cinci turiști care au rămas blocați în telecabina de la Bâlea Lac.

06 mart. 2024, 16:23
Cinci turiști au rămas blocați în telecabina de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine
Cinci turiști au rămas blocați în telecabina de la Bâlea Lac

Cinci turiști au rămas blocați în telecabina de la Bâlea Lac. Aceștia se află la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, în telecabina oprită.

Citește și: Un bărbat din Bihor a sunat la 112 ca să i se facă dreptate, dar tot el s-a ales cu o bătaie zdravănă din partea polițiștilor! „M-au înghesuit, m-au călcat pe picioare cu bocancii”

„Salvamontiştii vor prelua cei 5 turişti după ce aceştia vor fi lansaţi cu ajutorul sistemelor de salvare de către personalul operativ al telecabinei. Momentan persoanele blocate nu au nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu.

Salvamontiștii îi vor însoți pe turiști până la Bâlea Cascadă, unde aceștia și-au lăsat mașinile. În această perioadă a anului, singura cale de acces între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă este telecabina, Trasfăgărășanul fiind închis.

Citește și: De la bal, la spital! Un bărbat care a luat pastile pentru creșterea potenței ca să își impresioneze iubita a ajuns din pat direct la Pshihiatrie 

Telecabina de la Bâlea Lac traversează Valea Bâlea din Munții Făgăraș, pe o lungime de 3.700 de metri.