15 oi, înscrise la o şcoală primară pentru că nu erau suficienţi elevi

Părinţii din satul francez Crets en Belledonne au înscris în mod simbolic 15 oi la o şcoală primară pentru evitarea închiderii unei clase din cauza numărului insuficient de şcolari, relatează marţi AFP.

RomaniaTV.net
07 mai 2019, 18:22
15 oi, înscrise la o şcoală primară pentru că nu erau suficienţi elevi

Elevii Saute-Mouton, Baaaaah-Bęte şi Panurge, printre alţii, au fost incluşi pe listele şcolare din satul aflat la poalele Alpilor.

Şcoala a admis în luna martie faptul că una dintre cele unsprezece clase ale sale va fi închisă la începutul anului şcolar după o uşoară reducere a numărului de elevi, de la 266 la 261, potrivit Agerpres.

„Aici sunt copii în dificultate, însă educaţia naţională nu este preocupată de argumentele din teren, ci doar la cifre”, a declarat Gaëlle Laval, membră a unei organizaţii de părinţi şi una dintre organizatorii evenimentului.

Marţi dimineaţă, un fermier a intrat în şcoală cu aproximativ 50 de oi însoţite de câinele său, iar cincisprezece dintre acestea – cu certificate de naştere – au fost înscrise „oficial”, în prezenţa elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice, potrivit Agerpres.

Citeşte şi STUDIU EDUCAŢIEI: 9 din 10 români din mediul urban cred că şcoala nu e adaptată meseriilor din viitor

”Cu aceasta nu ar trebui să mai avem închiderea” clasei, a declarat zâmbind organizatoarea, care a recunoscut că ”a apelat la umor pentru a mobiliza oamenii” şi pentru a evita această situaţie ”mizerabilă” în şcoala în care primăria a investit mult în ultimii ani ani.

Părinţii elevilor au subliniat de asemenea faptul că, în cazul închiderii, celelalte clase vor fi supraîncărcate.