Cine ar putea beneficia de înjumătăţirea ratelor la credit

Publicat: Miercuri, 12 Februarie 2014 10:59 // Actualizat: Miercuri, 12 Februarie 2014 10:59 // Sursa: romaniatv.net

Profesorii, medicii şi asistenţii sociali se numără printre cei care pot beneficia de înjumătăţirea ratelor la credit. Aceştia au cele mai mici venituri şi au avut potrivit INS, în medie, un salariu sub cel mediu pe economie.

În ţară sunt zeci de mii de profesori şi învăţători care au credite în acest moment. Potrivit datelor prezentate de INS anajaţii din învăţământ au avut în luna decembrie un salariu mediu net de aproape 1.480 de lei, adică sub salariul mediu pe economie care a ajuns în ultima luna a anului trecut la 1.760 de lei. Aşa că salariaţii din învăţământ se pot bucura de noua măsură a guvernului de înjumătăţire a ratelor la credit.

Lor li se adaugă angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, domeniu în care salariul mediu n-a atins nici măcar 1.500 de lei.

Printre angajaţii cu cele mai mici salarii care însă ar putea să beneficieze de facilităţi la credit se mai numără şi cei din construcţii, agricultură, industria alimentară sau hotelieră, domenii în care salariul mediu în luna decembrie era cuprins între 940 şi puţin peste 1.400 de lei.

Există însă şi bugetari care nu se vor bucura de noua măsură a guvernului privind creditele pentru că salariile lor depăşesc câştigul mediu net. Printre aceştia se numără angajaţii din administraţia publică sau apărare.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 feb 11:54
...În total, bugetul pentru sporuri în cazul a 29 de instituţii se ridică în anul 2014 la 37,2 milioane lei. Citeşte şi Cine ar putea beneficia de înjumătăţirea ratelor la credit O altă majorare este în cazul salariilor de bază. Pe lângă acestea,...
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H