Cine ar putea beneficia de înjumătăţirea ratelor la credit

Profesorii, medicii şi asistenţii sociali se numără printre cei care pot beneficia de înjumătăţirea ratelor la credit. Aceştia au cele mai mici venituri şi au avut potrivit INS, în medie, un salariu sub cel mediu pe economie.

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 08:59
Cine ar putea beneficia de înjumătăţirea ratelor la credit

În ţară sunt zeci de mii de profesori şi învăţători care au credite în acest moment. Potrivit datelor prezentate de INS anajaţii din învăţământ au avut în luna decembrie un salariu mediu net de aproape 1.480 de lei, adică sub salariul mediu pe economie care a ajuns în ultima luna a anului trecut la 1.760 de lei. Aşa că salariaţii din învăţământ se pot bucura de noua măsură a guvernului de înjumătăţire a ratelor la credit.

Lor li se adaugă angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, domeniu în care salariul mediu n-a atins nici măcar 1.500 de lei.

Printre angajaţii cu cele mai mici salarii care însă ar putea să beneficieze de facilităţi la credit se mai numără şi cei din construcţii, agricultură, industria alimentară sau hotelieră, domenii în care salariul mediu în luna decembrie era cuprins între 940 şi puţin peste 1.400 de lei.

Există însă şi bugetari care nu se vor bucura de noua măsură a guvernului privind creditele pentru că salariile lor depăşesc câştigul mediu net. Printre aceştia se numără angajaţii din administraţia publică sau apărare.