Cine ar putea candida în locul Gabrielei Firea, din partea PSD, împotriva lui Nicușor Dan, pentru Primăria Capitalei

După scandalul azilelor și vacanța petrecută în Grecia, Gabriela Firea a revenit în mare forță. Fosta primăriță a anunțat că va candida din nou la PMB, pentru a-l deposeda de funcție pe „rivalul" Nicușor Dan. Totuși, fostul ministru are câteva rezerve.

09 aug. 2023, 08:39
Cine ar putea candida în locul Gabrielei Firea, din partea PSD, împotriva lui Nicușor Dan, pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea nu doar că va candida la Primăria Capitalei, ba chiar va fi și susținută de către PSD. Astfel, Firea încă nu a oficializat „divorțul” de premier, în plan politic.

„Domnul președinte mi-a spus că eu sunt candidatul, că nu vede o altă persoană din cadrul PSD București. Mi-a spus foarte clar că are informații, ca prim-ministru știe că sunt nevinovată, că vina mea a fost că am avut încredere în oameni.

Vina mea este faptul că consiliera mea a avut legătură cu acea persoană implicată în cămine, nu eu direct, nici consiliera direct. Știe că sunt nevinovată și că în momentul acesta este dificil, dar că din punctul domniei sale de vedere, rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei”, a declarat Gabriela Firea, pentru Antena 3.

Gabriela Firea, pregătită și să iasă definitiv din politică: „Nu cred că ar fi un motiv foarte mare de supărare din partea mea dacă se va lua o altă decizie”

Totuși, fostul ministru se așteaptă într-o anumită măsură ca Marcel Ciolacu să nu-și respecte promisiunea.

„Decizia politică aparține partidului și conducerii. Nu cred că ar fi un motiv foarte mare de supărare din partea mea dacă se va lua o altă decizie. Eu am răspuns cu informațiile pe care le dețin și cu discuțiile concrete cu domnul președinte.

De aici înainte, ce sondaje se vor realiza, ce analize se vor efectua de consultanți, ce sfaturi vom primi, dacă să menținem această candidatură sau nu și anul viitor, e prematur să răspund acum”, a mai declarat fostul lider din PSD.

Cine ar putea candida la Primăria Capitalei din partea PSD

Fosta primăriță a fost nevoită să-și dea demisia de la Ministerul Familiei și a fost suspendată de la șefia PSD București, respectiv din funcția de prim-vicepreședinte al PSD, în iulie, pe fondul scandalului „Azilele Groazei”.

Potrivit surselor politice, Daniel Băluță, primar al Sectorului 4, ar putea candida în 2024, pentru PMB. O altă variantă ar fi Robert Negoiță, independent, de la Sectorul 3. Politicianul ar putea reveni în PSD. De asemenea, un al nume vehiculat este Cristian Popescu Piedone, primarul de la Sectorul 5.