Medicii, IT-iştii, cercetătorii şi persoanele cu handicap, SCUTIŢI de plata impozitului pe venit – PROIECT

Ministerul Finanţelor Publice schimbă regulile de impozitare în România şi propune un nou concept referitor la administrarea impozitului pe venit, prin globalizare anuală pentru fiecare gospodărie. Există însă şi o serie de contribuabili care vor fi scutiţi de la plata acestuia.

RomaniaTV.net
20 apr. 2017, 14:57
Medicii, IT-iştii, cercetătorii şi persoanele cu handicap, SCUTIŢI de plata impozitului pe venit – PROIECT

Astfel, potrivit documentului, venitul anual global (Vga) se determină la nivelul fiecărei gospodării şi reprezintă suma veniturilor/câştigurilor nete/brute, după caz, obţinute de către fiecare membru al gospodăriei din România, cu excepţia veniturilor neimpozabile şi a veniturile impozabile realizate de persoanele scutite.

Potrivit documentului emis de Ministerul Finanţelor, sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:

1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat

2. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din venituri din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) – (3), ca urmare a desfăşurării activităţii de creare de programe pentru calculator

3. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) – (3), ca urmare a desfăşurării activităţii de cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau de dezvoltare tehnologică

4. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din exercitarea profesiei de medic, în condiţiile în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului finaţelor publice.