Mihai Fifor, interimar la conducerea MAI după demisia lui Nicolae Moga

Nicolae Moga a anunţat, marţi, cu câteva minute înainte de şedinţa CSAT, că în urma unei discuţii cu premierul Viorica Dăncilă a decis să demisioneze de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, la doar şase zile de la instalarea în funcţie. Potrivit unor surse politice, premierul i-a găsit deja un înlocuitor. 

RomaniaTV.net
30 iul. 2019, 13:01
Mihai Fifor, interimar la conducerea MAI după demisia lui Nicolae Moga

UPDATE. Vicepremierul Mihai Fifor a fost numit ministru interimar al Afacerilor Interne, după demisia lui Nicolae Moga.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul prin care se ia act de demisia lui Nicolae Moga, ministrul afacerilor interne, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului şi decretul prin care se desemnează Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al afacerilor interne, interimar.

Nicolae Moga a demisionat de la Ministerul de Interne la câteva zile de la numire.

Vicepremierul Mihai Fifor a fost propus de premierul Viorica Dăncilă să preia interimar funcţia de ministru al Afacerilor Interne, au precizat marţi, pentru AGERPRES, surse social-democrate.

Nicolae Moga a anunţat, marţi, că a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

„În urma discuţiei pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al României, Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat în urma unei activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi”, a declarat Nicolae Moga.