Cine are nevoie de tractor când ai Dacia Logan? Un brașovean și-a legat grapa de mașină și a început să lucreze pământul

Creativitatea românilor nu are limite. Un brașovean și-a folosit mașina Dacia Logan pentru a lucra pământul.

20 oct. 2023, 19:56
Cine are nevoie de tractor când ai Dacia Logan? Un brașovean și-a legat grapa de mașină și a început să lucreze pământul
Dacia Logan transformată în tractor

Cine are nevoie de tractor când ai Dacia Logan? După falimentul uzinei de tractoare de la Brașov, fermierii brașoveni au început să caute tot felul de soluții care să le fie mai la îndemână. Și pentru că românii sunt un popor extraordinar de creativ, nu au dezamăgit nici de data aceasta.

Citește și: Sumele ridicole pe care ANAF le cere pentru trei Dacia Logan. Mai mult te costă o maşinuţă de jucărie!

O persoană a postat, pe Facebook, o filmare în care se vede cum un brașovean s-a apucat de lucrările agricole de toamnă folosind o Dacia Logan, de care și-a legat o grapă.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară: „Vând tractor, cumpăr Logan”, „Schimb BMW cu Logan”.

Citește și: Dacia Maxibreak, un model ediție limitată. Au fost produse doar 12 exemplare și e la mare căutare printre colecționarii de mașini

Cum a ajuns la faliment uzina Tractorul Brașov

În 1925, la Brașov s-a înființat o fabrică de avioane – IAR Brașov. În perioada interbelică și în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, aici s-au fabricat avioane românești, utilizate și în război. După încheierea războiului, odată cu venirea rușilor, aceștia au confiscat mare parte din utilaje, ca pradă de război, iar uzina a fost nevoită să își schimbe profilul.

Astfel, în 1946 a luat ființă Uzina Tractroul Brașov, una din cele mai cunoscute și apreciate firme românești, atât în România, cât și în străinătate. Primul tractor care a ieșit pe poarta uzinei a fost un IAR 22, dar, de-a lungul timpului, produsele fabricii au condus agricultura românească la o dezvoltare fără precedent.

Numele uzinei a apărut în 1948, după numai doi ani de când nu mai producea avioane. Primele tractoare aveau motor Fiat, dar, începând din 1960, au început să iasă pe piață modelele 100% românești. Chiar și autoturismele de teren Aro erau mai apreciate dacă aveau motor fabricat aici, decât cele cu motor de Câmpulung.

În 1999, firma s-a divizat în șase societăți comerciale care au fost scoase la vânzare. A început o perioadă de mai mulți ani cu greve și proteste ale muncitoritorilor, însă nimic nu a mai oprit drumul uzinei spre dispariție, uzina intrând în lichidare în 2007, după două tentative nereușite de privatizare cu italienii de la Landini și indienii de la Mahindra.