Cine candidează în locul lui Mircea Diaconu în colegiul senatorial din Argeş

Preşedintele PNL Argeş, Ion Popa, va candida din partea USL în Colegiul senatorial Câmpulung Muscel-Curtea de Argeş, după ce senatorul Mircea Diaconu s-a retras din cursa electorală, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 19:41
Cine candidează în locul lui Mircea Diaconu în colegiul senatorial din Argeş

Potrivit reprezentanţilor PNL Argeş, Popa, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a fost desemnat iniţial candidat în Colegiul senatorial Piteşti, la care a renunţat după retragerea lui Mircea Diaconu, noul candidat al USL în Colegiul senatorial Piteşti fiind liberalul Ionuţ Elie Zisu, director în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

USL Argeş a finalizat, în 16 octombrie, lista candidaţilor pentru cele 13 colegii parlamentare din judeţ, patru la Senat şi nouă la Camera Deputaţilor. Conform distribuţiei numerice stabilite de conducerea centrală a USL, în judeţul Argeş PSD va avea candidaţi în opt colegii, PNL în patru colegii şi PC într-un colegiu.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, va candida pentru Camera Deputaţilor în fostul colegiu al social-democratului Bogdan Niculescu Duvăz, care include zona centrală a municipiului Piteşti şi două comune, Albota şi Moşoaia.

Liberalul Andrei Gerea candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul Piteşti Nord, iar avocatul Theodor Nicolescu a fost nominalizat de PNL pentru Colegiul din jurul oraşului Costeşti.

Senatorii PSD Constantin Tămagă şi Şerban Valeca sunt candidaţi în colegiile din sudul judeţului, Costeşti – Topoloveni şi respectiv Mioveni – Ştefăneşti, pe care le reprezintă în actuala legislatură, iar la Camera Deputaţilor Mircea Drăghici candidează pentru un nou mandat în Colegiul Curtea de Argeş, iar Radu Vasilică în Colegiul Ştefăneşti.

Deputatul Bogdan Niculescu Duvăz va candida pentru un nou mandat, dar nu la Pitesti, ci în Colegiul Topoloveni, iar pentru Colegiul Câmpulung Muscel conducerea PSD l-a desemnat pe fostul subprefect al judeţului Gheorghe Marin.

Pentru colegiul Mioveni, reprezentat acum de deputatul Ion Burnei, va candida o femeie, Simona Bucura Oprescu, care până în 2012 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

Senatorul PNL Mircea Diaconu nu mai candidează pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din 9 decembrie. El a făcut această precizare şi la şedinţa de luni a Senatului în care se discuta legat de încetarea mandatului său.

Consiliul Naţional de Integritate (CNI), în calitatea sa de garant al independenţei operaţionale a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a cerut Senatului să constatate încetarea calităţii de senator a lui Mircea Diaconu, după ce instanţa supremă a hotărât că a încălcat regimul incompatibilităţilor.