Cine e Cătălin Drulă, noua propunere USR pentru şefia Camerei Deputaţilor

Dan Barna a venit cu un anunţ surprinzător marţi dimineaţă. Alianţa USR PLUS a hotărât ca noua propunere pentru şefia Camerei Deputaţilor, funcţie la care au râvnit deopotrivă atât Barna cât şi Ludovic Orban. Apropiat al taberei Barna din USR.

15 dec. 2020, 12:43
Cine e Cătălin Drulă, noua propunere USR pentru şefia Camerei Deputaţilor

Cine e Cătălin Drulă, noua propunere USR pentru şefia Camerei Deputaţilor. Drulă este un apropiat al taberei lui Barna şi a mai fost propus de USR anul trecut pentru postul de Comisar European, iar zilele trecute numele său era vehiculat pentru ministerul Transporturilor.

Cine e Cătălin Drulă, noua propunere USR pentru şefia Camerei Deputaţilor

„Încercăm o nouă soluţie. Propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. O să-l propun pe Cătălin Drulă, liderul deputaţilor USR. De asemenea, propune ca eu, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor să intrăm ca vicepremieri şi să dăm dovadă de responsabilitate”, este anunţul făcut de Dan Barna, într-o conferinţă de presă, luând prin surprindere pe toată lumea.

Cătălin Drulă a mai fost propus de alianţă în 2019 pentru funcţia de Comisar European, pe post decînlocuitor al Rovanei Plumb, care fusese refuzată la acea dată de Comisia Europeană. Acesta e de meserie inginer software, urmând cursurile Universităţii din Toronto, Canada. Drulă a fost remarcat prin dezvoltarea unor noi platforme de comunicare.

De altfel, imediat ce s-a întors în ţară, s-a implicat serios în societatea civilă în cadrul Asociaţiei ProInfrastructura. Acesta şi-a îndreptat atenţia în special pe infrastructura de transport din ţara noastră.

Totodată, în 2015, acesta a fost numit consilier personal al premierului Dacian Cioloş pe teme de infrastrusctură, iar în 2016 a intrat în Parlament cu un mandat de deputat de Timiş din partea USR.

De altfel a coordonat în USR campaniile electorale la alegerile europarlamentare din 2019, iar mai apoi a fost şeful de campanie al lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale din acelaşi an. În negocierea pentru formarea noului Guvern, numele lui Cătălin Drulă a fost vehiculat de mai multe ori pentru portofoliul de ministru al Transporturilor.

Citeşte şi: Primul scandal PNL – USR PLUS pe negocierea funcţiilor în Guvern. Dominic Fritz: „Premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu pot fi de la acelaşi partid”


loading...