Cine e Dan Cărbunaru, jurnalistul ales să fie noul purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă

Jurnalistul Dan Cărbunaru va fi noul purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă. Urmează să-și preia atribuțiile în zilele următoare.

26 nov. 2021, 16:30
Cine e Dan Cărbunaru, jurnalistul ales să fie noul purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă

Jurnalistul Dan Cărbunaru a confirmat informația și a spus că e onorat de propunerea primită din partea premierului Nicolae Ciucă.

„Am acceptat propunerea. O tratez cu maximă seriozitate și responsabilitate. Îmi doresc ca experiența acumulată până acum să fie utilă în comunicarea guvernamentală. Sunt onorat de propunerea primită din partea prim-ministrului Nicolae Ciucă. În următoarele zile, după ce voi parcurge procedurile necesare, voi putea prelua atribuțiile încredințate”, a declarat jurnalistul.

Dan Cărbunaru a fost până acum purtătorul de cuvânt al Marii Loje Naționale a României.

„Sunt vreo două luni de când numai sunt purtător de cuvânt al Marea Lojă Națională din România. Cred că au fost aproape zece ani cât am fost purtător de cuvânt. Am renunțat la calitățile deținute acolo printr-o solicitare transmisă în acest sens”, a declarat Cărbunaru, conform g4media.ro.

Cine este Dan Cărbunaru, noul purtător de cuvânt al Guvernului

Dan Cărbunaru are vârsta de 43 de ani. S-a născut la Brăilă și a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti. A absolvit și Colegiul Național de Apărare. De asemenea a urmat și cursurile Colegiului Naţional de Informaţii.

Citește și Guvernul Ciucă dă liber la angajări în instituţiile de stat. Anunţul aşteptat de toţi românii

A lucrat în presă pentru mai mulți ani. Inițial a lucrat la Mediafax, iar apoi pentru publicațiile Adevărul și Gândul. În 2006 a început să prezinte o emisiune numită Calea Europeană, la B1 TV. Din 2013, emisiunea s-a mutat la TVR1.

Jurnalistul Dan Cărbunaru e fondatorul publicației online Calea Europeană, lansată în anul 2009, care promovează articole legate de relațiile europene și trans-atlantice. A fost corespondent la Bruxelles pentru Calea Europeană, fiind acreditat pe termen lung la această instituție. În calitate de membru al delegației române de presă acreditate pe lângă Președinția României, jurnalistul a relatat cele mai importante momente după aderarea țării noastre la UE.

Citește și Instalarea Guvernului Ciucă la Palatul Victoria, în presa internaţională: Un armistițiu neliniștit între liberali și social-democrați