Instalarea Guvernului Ciucă la Palatul Victoria, în presa internaţională: Un armistițiu neliniștit între liberali și social-democrați

România are Guvern după două luni de criză. Nicolae Ciucă a preluat joi conducerea Guvernului PNL - PSD - UDMR. Despre instalarea Guvernului Ciucă la Palatul Victoria a scris şi presa străină.

26 nov. 2021, 09:56
Instalarea Guvernului Ciucă la Palatul Victoria, în presa internaţională: Un armistițiu neliniștit între liberali și social-democrați

Nicolae Ciucă a devenit joi premierul României într-un guvern de coaliţie între PNL şi partidul rival PSD, scrie politico.eu.

„Nicolae Ciucă va conduce un cabinet format din opt ministri de la PNL, nouă de la PSD şi trei membri ai grupului etnic UDMR, mai scris sursa citată. Preşedintele UDMR Kelemen Hunor Kelemen va fi vicepremier.

Numărul final al votului de joi a fost de 318 deputați pentru și 126 împotrivă”, mai scrie Politico.

Politico mai scrie că noul guvern, care a și depus jurământul joi, va trebui să confrunte starea dezastruoasă provocată de pandemie, dar și creșterea inflației. Un alt aspect care a atras atenția jurnaliștilor străini este faptul că “funcția lui Ciucă are termen de expirare, acesta urmând să schimbe locurile cu un candidat PSD în 2023 printr-un sistem de rotație agreat”.

Citeşte şi: Rareş Bogdan o face praf pe Raluca Turcan: „S-a descalificat ca lider PNL. E inadmisibil!”

„România și-a instalat cel de-al 10-lea guvern, după ce o criză politică exacerbată de o creștere a numărului de morți din cauza pandemiei și de o creștere a costurilor energiei au făcut ca cele mai importante partide rivale să îngroape securea.”, scriu cei de la Bloomberg.

Citeşte şi: Florin Cîţu spune că prin PNRR s-a asigurat că reformele vor fi făcute de orice guvern ar veni la putere şi că a lăsat un buget pentru 2022 cu un deficit de 5,8%