Cine e Dragan, paznicul de la școala din Belgrad împușcat mortal de elevul ucigaș. „Un înger de om”. Cel puțin opt elevi și-au pierdut viața

Dragan V, agentul de securitate de la școala din Belgrad la care a avut loc masacrul șocant, a fost ucis fără milă de un elev de 14 ani. El a fost prima victimă asupra căruia elevul a deschis focul.

03 mai 2023, 17:05
Cine e Dragan, paznicul de la școala din Belgrad împușcat mortal de elevul ucigaș. „Un înger de om”. Cel puțin opt elevi și-au pierdut viața

Atacatorul de 14 ani din Belgrad, care era în clasa a șaptea, i-a ucis apoi pe colegii săi. În total, nouă persoane și-au pierdut viața în urma atacului.

Pe lângă Dragan V, au fost uciși opt elevi – șapte fete și un băiat. Alți șase elevi și profesoara lor de istorie, în vârstă de 53 de ani, au fost răniți și duși la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Citește și Elevul de 14 ani, care și-a ucis colegii de clasă la o școală din Belgrad, era drogat. Noi detalii șocante!

„Inițial, a crezut că împușcăturile erau zgomotul unor petarde. Când a urcat un etaj, a văzut un agent de pază căzând, apoi a fugit în sala de Educație Fizică și i-a spus profesoarei ce a văzut, că sunt focuri de armă, nu petarde. Profesoara i-a dus în siguranță, la sala de sport, unde i-a încuiat”, a declșarat o mamă din relatările fiicei sale.

Femeia a mai spus că eleva l-a descris foarte frumos pe paznicul școlii. „Mi-a spus că și-l va aminti mereu pe agentul de pază Dragan, pentru că era un înger de om”, a menționat mama fostei eleve.

Elevul ucigaș din Belgrad ar fi fost victimă a bullying-ului

Potrivit presei internaționale, părintele unui elev de la școala „Vladislav Ribnikar” din Belgrad a spus că atacatorul ar fi fost victimă a bullying-ului și că de aceea a reacționat în acest mod.

Citește și Atac armat într-o școală din Serbia. 9 morți au fost deja confirmați / Verdictele lui Tudorel Butoi și Dan Antonescu

„Fiul meu îl cunoaște pe băiatul care l-a împușcat și ucis pe paznicul Dragan, un preferat al elevilor (…) Îmi exprim condoleanțele față de familia lui. Era un om fenomenal. Băiatul acela a fost transferat în timpul semestrului și, din câte știu, a fost maltratat de colegii lui. A fost victima violenței colegilor și, la insistențele părinților săi, a fost transferat în altă clasă”, a spus acest părinte, care a reconfirmat alte relatări potrivit cărora, până la tragedia de miercuri dimineața, acest elev de 14 ani era „calm și bun la învățătură”.

Agresorul și tatăl lui au fost arestați

Elevul ar fi luat un pistol și muniție de la tatăl lui și a plecat la școală, în Belgrad. Purta o glugă neagră pe cap, iar la intrarea în unitatea de învățământ s-ar fi certat cu paznicul, pe care ulterior l-a împușcat. Tatăl băiatului care și-a ucis colegii a fost arestat, a anunţat miercuri poliţia, care a făcut percheziţii în apartamentul familiei, relatează Blic.

În afară de arma cu care a comis masacrul, băiatul mai avea o armă în rucsac. Ambele arme se aflau în posesia legală a tatălui său. Acesta susţine că erau închise într-un seif, care avea un cod, dar se pare că fiul său l-a aflat. Băiatul mergea adesea la poligonul de tragere cu tatăl său, a declarat Bratislav Gašić, ministrul Poliţiei, în cadrul unei conferinţe de presă.