Cine e Fănel, românul nevoit să cânte zi de zi la acordeon pe străzile din Italia: „Vreau ca fiicele mele să aibă o educație”

Fănel, un român plecat la muncă în străinătate, cântă în fiecare zi pe străzile unui oraș din Italia pentru a le asigura fetelor lui un trai decent.

01 apr. 2024, 09:51
Cine e Fănel, românul nevoit să cânte zi de zi la acordeon pe străzile din Italia: „Vreau ca fiicele mele să aibă o educație”

Fănel a plecat în Bologna, oraș din Italia, în urmă cu un an, iar scopul lui e ca fetele sale să poată merge în continuare la școală.

Bărbatul a spus că a încercat în repetate rânduri să se angajeze, dar a fost respins de la fel de multe ori, așa că nu i-a mai rămas decât să-și folosească talentul muzical și să cânte pe străzi.

Fănel e pasionat de muzică de la o vârstă fragedă, iar acum a devenit modul prin care își câștigă existența. A învățat să cânte la acordeon de la bunicul său, iar visul lui cel mai mare e să își facă o trupă.

Citește și Pr. Pimen Vlad, sfaturi pentru toți credincioșii în Postul Paștelui: „Acolo este atâta frumusețe, încât nu putem să ne închipuim”

„Visul meu adevărat este să fac parte dintr-o trupă. Aș vrea să am un acordeon nou și să împărtășesc pasiunea mea cu alți oameni. Din păcate, ar costa foarte mulți bani”, a spus românul, potrivit Gazzetta di Bologna.

Fănel mai are o dorință foarte mare, și anume să strângă bani pentru familia lui, care e foarte săracă. Bărbatul încearcă să-și susțină financiar fetele ca să-și poată continua studiile.

„Familia mea a fost foarte săracă și nu am avut oportunitatea să studiez. Dorința mea este ca fiicele mele să aibă o educație. Sunt fete bune, iar una dintre ele este foarte bună la matematică. Aș vrea să meargă la universitate”, a mai spus Fănel.

Românul locuiește în Italia singur, într-o căsuță foarte modestă. Tocmai din acest motiv, se vede nevoit să cânte zilnic pe străzi ca să mai câștige un ban pentru familia lui rămasă în România.

Citește și Mărturia cutremurătoare a bărbatului care i-a găsit pe tinerii morți în accidentul petrecut la Neamț. ”Ajută-mă, nu vreau să mor!”