Cine e Mihaela Cambei, halterofila de 20 de ani care a ajuns vicecampioană mondială la stilul smuls VIDEO

Mihaela Cambei a obținut, marți, medalia de argint la stilul smuls, la Campionatele Mondiale de Haltere de la Bogota (Columbia).

07 dec. 2022, 20:43
Cine e Mihaela Cambei, halterofila de 20 de ani care a ajuns vicecampioană mondială la stilul smuls VIDEO

Sportiva română Mihaela-Valentina Cambei a cucerit medalia de argint la stilul smuls, cu 90 kg, în cadrul categoriei olimpice 49 kg, marţi, la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota (Columbia), transmite Agerpres.

Sportiva, în vârstă de 20 de ani, a uimit cu forța cu care a reușit să ridice 90 de kilograme.

”Mihaela Cambei este vicecampioană mondială de seniori în limitele categoriei olimpice 49 Kg, stilul smuls, cu 90 Kg.

Citiți și: Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Palatul Windsor. Ţinută superbă purtată de sportiva de origine română FOTO

La stilul aruncat, românca a rămas cu o singură încercare reuşită la 104 Kg, după care a ratat dramatic încercările la 107 şi 108 Kg, terminând pe locul 8, în timp ce în clasamentul de la total, Mihaela Cambei a terminat pe locul 4”, a anunțat federația de profil pe pagina oficială de Facebook.

#FRHaltere
#TeamRomania

𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗜𝗪𝗙 𝗪𝗼𝗿𝗹𝗱 𝗖𝗵𝗮𝗺𝗽𝗶𝗼𝗻𝘀𝗵𝗶𝗽𝘀 𝗕𝗼𝗴𝗼𝘁𝗮 🇨🇴 𝗖𝗢𝗟 – 𝗣𝗮𝗿𝗶𝘀 🇫🇷 𝟮𝟬𝟮𝟰 𝗢𝗹𝘆𝗺𝗽𝗶𝗰 𝗤𝘂𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗘𝘃𝗲𝗻𝘁

💥 A…

Posted by Federatia Romana de Haltere – Romanian Weightlifting Federation on Tuesday, 6 December 2022

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de hookgrip (@hookgrip)

Cambei a stabilit cu această ocazie şi un nou record european la smuls, imediat după performanţa belgiencei Nina Sterckx (89 kg).

Podiumul la smuls a fost completat de două chinezoaice, Huihua Jiang câştigând aurul cu 93 kg, în timp ce Zhihui Hou a luat bronzul, cu 89 kg.

La stilul aruncat, Cambei a avut o singură încercare reuşită, la 104 kg, terminând pe 8, după ce a ratat la 107 şi 108 kg.

Jiang a luat aurul cu 113 kg, medalia de argint a revenit sportivei indiene Chanu Saikhom Mirabai, tot cu 113 kg, în timp ce bronzul a fost adjudecat de americanca Hayley Marie Reichardt, cu 110 kg.

La total s-a impus Jiang, cu 206 kg, urmată de Mirabai, 200 kg, Hou, 198 kg, în timp ce Cambei a fost a patra, cu 194 kg, la fel ca Reichardt, însă diferenţa s-a făcut la greutatea corporală, românca fiind mai uşoară (47,3 kg faţă de 49 kg) decât americanca.

Tot marţi au evoluat Marian Luca şi Valentin Ionadi Iancu, în Grupa C a cat. 61 kg.

Luca a reuşit 105 kg la smuls, 130 kg la aruncat şi 235 la total, în timp ce Iancu a avut 108 la smuls, 144 la aruncat şi 252 la total, însă îşi vor afla poziţiile finale în clasamente după desfăşurarea Grupei A, precizează Federaţia Română de Haltere pe pagina sa de Facebook.

La Mondialele de la Bogota participă 537 de sportivi din 93 de ţări, 270 la feminin şi 267 la masculin, aceasta fiind prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024. România este reprezentată de şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin.

De asemenea, sportiva a câștigat medalia de bronz la proba feminină de 49 kg la Campionatele Europene de haltere din 2021, organizate la Moscova, Rusia.

Citiți și: Detaliul care ar putea-o salva pe Simona Halep de suspendare: „S-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei”