Cine e Rareș Prisacariu, câștigătorul Românii au Talent 2023. Copilul-minune, care a citit sute de cărți până la șapte ani, mesaj emoționant: „Doamne, ce ai vrea ca oamenii să știe?”

Rareș Prisacariu e marele câștigător al sezonului Românii au Talent cu numărul 13. Puștiul de șapte ani, care a impresionat o țară întreagă, a primit premiul de 120.000 de euro după momentul său emoționant de pe scenă.

13 mai 2023, 00:44
Cine e Rareș Prisacariu, câștigătorul Românii au Talent 2023. Copilul-minune, care a citit sute de cărți până la șapte ani, mesaj emoționant: „Doamne, ce ai vrea ca oamenii să știe?”

Rareș Prisacariu are șapte ani, e din Botoșani și e foarte pasionat de actorie. Are o capacitate uluitoare de memorare și a învățat pe de rost o mulțime de poezii, monologuri și texte de proză. Îi place foarte mult poezia „Scrisoarea a III-a” a lui Mihai Eminescu pentru că Mircea cel Bătrân este foarte ferm în raport cu Baiazid.

Rareș Prisacariu i-a impresionat pe membrii juriului de la Românii au Talent încă de la audiții și a primit Golden Buzz-ul. Copilul a dezvăluit pe scenă că și-ar dori ca oamenii să citească mai mult și că atunci când va fi mare vrea să fie actor și să joace o mulțime de roluri. În momentul de față, Rareș face parte din „Trupa Șoriceilor” de la actorie.

Citește și Câştigător Românii au talent 2023. Rareș Prisacariu a câștigat marele premiu de 120.000 de euro. Momentul de excepție care a impresionat o țară întreagă

În finala Românii au talent copilul a transmis un mesaj puternic și emoționant, care i-a făcut pe cei din juriu, dar și pe public să se ridice în picioare și să aplaude cu putere. A vorbit în monologul său despre Dumnezeu și omenire.

„Mai multă medicină, dar mai puțină sănătate.

Am cucerit spațiul cosmic, dar nu și pe cel interior

Am făcut lucruri mai mari, dar nu și mai bune

Am curățat aerul, dar am poluat solul

Dumnezeu mi-a luat mâna și am stat tăcuți un timp, apoi am întrebat

Ca părinte, care ar fi lecțiile de viață pe care ai vrea să le înțeleagă copiii tăi?

Să înțeleagă că durează câteva secunde să deschidă răni, că un om bogat nu este cel care are cel mai mult, ci cel care are nevoie de cel mai puțin

Doamne, ce ai vrea ca oamenii să știe?

Să știe faptul că sunt aici, pentru totdeauna”, a recitat Rareș Prisacariu.

Rareș Prisacariu are doar șapte ani, dar deja a citit peste 200 de cărți

Pe lângă actorie, una din marile pasiuni ale lui Rareș este lectura. A dezvăluit că până acum, la șapte ani, a citit peste 200 de cărți.

„Mă numesc Rareș Prisacariu, am împlinit 7 ani și vin din leagănul culturii, de la Botoșani. Și vă invit pe toți cu mare drag la Botoșani, pe meleagurile sfinte ale lui Mihai Eminescu, la Ipotești. Până acum cred că am citit vreo 200 de cărți. Am citit de mic și am învățat cât de important este cititul, pentru că cititul te face din ce în ce mai înțelept. Autorul meu preferat e Mihai Eminescu. L-am descoperit prin genialitatea lui, prin poeziile lui, prin operele lui de artă. (…)

La Românii au talent nici nu visam să vin, mama m-a înscris și când am auzit seara că o să trec mai departe m-au trecut toți fiorii mei. Când o să văd atâta lume, juriul, o să mi se urce sângele la cap de bucurie’, a declarat Rareș, care a prezentat un monolog la Românii au Talent.