Cine e românul de pe lista celor mai căutaţi infractori publicată de Europol

Europol a publicat vineri lista celor mai căutaţi infractori, pe care se află şi un român. 62 de persoane sunt căutate de Agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii.

03 dec. 2021, 23:22
Cine e românul de pe lista celor mai căutaţi infractori publicată de Europol

Cine e românul de pe lista celor mai căutaţi infractori publicată de Europol. Acesta se numeşte Miluţ-Liviu Chiuchel şi are 28 de ani.

Cine e românul de pe lista celor mai căutaţi infractori publicată de Europol

Potrivit Poliţiei Române, în 2014, Miluţ-Liviu Chiuchel a constitut un grup de criminalitate alături de alţi  români. Scopul grupării era obţinerea de venituri financiare din fapte ilegale. Membrii acestei grupări sunt suspecţi de mai multe infracţiuni de şantaj, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată,  potrivit Agenţiei DPA, citată de Agerpres.

Citeşte şo Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Lista publicată de europol poartă numele de „Ascunşi la vedere” şi pe ea figurează 61 de bărbaţi şi o singură femeie. Cei urmăriţi sunt suspecţi sau condamnaţi pentru fraude, trafic de droguri, jafuri şi omoruri.

Conform dpa, cel mai celebru nume de pe listă este probabil austriacul Jan Marsalek. Acesta are 41 de ani şi a fost director general al agenţiei de plăţi Wirecard din Germania. Este „foarte suspect de comiterea de fraude comerciale în grup organizat, un caz deosebit de grav de delapidare şi alte infracţiuni economice şi împotriva proprietăţii”, arată Europol.

Profilele celor căutaţi sunt accesibile public pe o pagină de internet dedicată special, eumostwanted.eu.

Pentru unii dintre cei căutaţi infractori Europol oferă  şi recompense. De exemplu, pentru informaţii despre neamţul Norman Volker Franz, condamnat la închisoare pe viaţă pentru două omoruri, Europol ar plăti 25.000 de euro.

Agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii consideră că mulţi dintre cei căutaţi desfăşoară activităţi care nu dau nimic de bănuit, undeva în lume, şi intră în relaţii normale cu oameni care nu îi suspectează de nimic – de unde şi titlul listei de anul acesta.

Europol a început să publice astfel de liste din 2016 şi a reuşit să aresteze 110 infractori, dintre care în 41 de cazuri s-a pornit de la informaţii trimise prin site-ul web respectiv.

Citeşte şi Afacerist cunoscut din Iași, suspectat de tentativă de omor


loading...