Cine este cel mai mare constructor auto din lume

Grupul auto american General Motors a anunţat joi că anul trecut a vândut 9,03 milioane vehicule la nivel mondial, în creştere cu 7,6% de la nivelul de 8,39 milioane unităţi în 2010, ceea ce îi permite să revină pe prima poziţie în topul celor mai mari constructori auto din lume, transmite AFP.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 19:55
Cine este cel mai mare constructor auto din lume

Vânzările GM au fost cu 11% mai mari decât cele realizate de grupul german Volkswagen, care în 2011 a livrat 8,16 milioane vehicule.

 

Grupul japonez Toyota, cel care în 2008 a detronat GM din poziţia de lider mondial, nu a dat încă publicităţii rezultatele definitive pentru anul 2011, însă potrivit analiştilor grupul nipon a vândut anul trecut doar aproximativ şapte milioane de vehicule, producţia sa fiind afectată de seismul şi tsunami care au devastat Japonia în luna martie 2011.

 

GM a profitat în special de creşterea vânzărilor de autovehicule marca Chevrolet, 4,76 milioane autoturisme şi camionete cu această marcă fiind vândute la nivel global anul trecut.

 

Pe regiuni, vânzările GM în America de Nord au înregistrat o creştere de 11,4% până la 2,92 milioane unităţi în timp ce vânzările pe piaţa din China au crescut cu 8,3% până la 2,55 milioane unităţi.

 

În 2009, cei trei mari constructori auto din Detroit s-au aflat într-o situaţie dificilă astfel că Chrysler şi General Motors au depus cererea de plasare sub protecţia legii falimentului. Ford a reuşit să evite falimentul doar prin împrumutarea mai multor miliarde de dolari.