Cine este Crin Bologa, propunerea pentru şefia DNA

Crin Bologa a fost propus, marți, de către ministrul Justiției, Cătalin Predoiu, în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Propunerea va fi transmisă Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului consultativ, apoi vor fi înaintate preşedintelui Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 10:51
Cine este Crin Bologa, propunerea pentru şefia DNA

Crin Bologa, 46 de ani, a absolvit în 1995 Facultatea de Drept de la Cluj-Napoca. În 1995, el și-a început cariera ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru ca din 1999 până în 2005 să fie procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Până la începutul anului 2008, Bologa a condus DNA Cluj, funcție la care a renunțat invocând motive familiale, întorcându-se ca simplu procuror la Parchetul sălajean,  scrie  dcnews.ro.

În 2009, Crin Bologa a preluat șefia Secției Judiciar, pe care a asigurat-o până în 2013, când a devenit prim-procuror al județului. A stat în funcție pănă în 2018, când i-a expirat cel de-al doilea și ultimul mandat, pentru ca de atunci să fie adjunct al instituției.

Potrivit declaraţiei de avere dată de Crin Bologa, el are 7 terenuri în Sălaj, Cluj-Napoca şi Constanţa. În Cluj-Napoca sunt 2 apartamente şi în Zalău o casă de locuit.

Ministrul Justiţiei a anunţat, marţi, și că Gabriela Scutea este propunerea sa pentru funcţia de procuror general al României, în timp ce pentru şefia DIICOT a fost propusă Giorgiana Hosu, actualul procuror şef interimar al Direcţiei. 

Sursă foto: graiulsalajului.ro