Cine este Dan Vîlceanu, propunerea PNL pentru şefia Ministerului de Finanţe: Un apropiat al lui Cîţu, fost membru PSD intrat în PNL pe filiera PDL. Ce avere are

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri în Biroul Politic Naţional al PNL pentru şefia Ministerului de Finanţe, a anunţat premierul Florin Cîţu, care a precizat că au fost prezenţi 70% dintre preşedinţiii de filiale. Au fost 47 de voturi pentru şi un singur vot împotrivă, cel al lui Ludovic Orban. După votul din BNP, Dan Vîlceanu a declarat că Ministerul de Finanţe este unul din ministere importante şi a dat asigurări că va face o echipă bună cu premierul Florin Cîţu.

18 aug. 2021, 11:46
Cine este Dan Vîlceanu, propunerea PNL pentru şefia Ministerului de Finanţe: Un apropiat al lui Cîţu, fost membru PSD intrat în PNL pe filiera PDL. Ce avere are

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, în vârstă de 42 de ani, este propunerea PNL pentru Ministerul de Finanţe. Dan Vîlceanu este de profesie economist, cu licenţa, masterul şi doctoratul făcute la Universitatea de Vest din Timişoara. Încă din anul doi de facultate, a lucrat pentru firma Trefo SRL, companie care derulează contracte în domeniul energiei şi care este controlată de familia sa.

Numai anul trecut, SC Trefo SRL, deţinută de mama lui Dan Vîlceanu, a încheiat 20 de contracte cu CET Govora şi Complexul Energetic Oltenia, companii deţinute de stat. Valoarea acestor contracte a fost în 2020 de 4,3 milioane lei, aproape un million de euro, potrivit news.ro.

Dan Vîlceanu a intrat în politică încă de pe băncile facultăţii, în perioada 2006 – 2009 fiind preşedintele organizaţei de tineret a PSD Gorj. În 2011 a demisionat din PSD pentru a se înscrie în PDL, formaţiune în cadrul căreia a deţinut pe rând, la nivelul judeţului Gorj, funcţiile de secretar executiv, prim-vicepreşedinte şi preşedinte. După fuziunea PDL cu PNL, Dan Vîlceanu a rămas la conducerea organizaţiei judeţene, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

Pe lângă funcţiile din filială, Dan Vîlceanu are şi două mandate de deputat din partea PNL. Vîlceanu este membru al Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor, în legislatura trecută el activând şi în Comisia de Muncă.

Citeşte şi: Orban: „E o bazaconie că am refuzat să convoc BPN. Am vrut o discuţie cu premierul înainte”. Cîţu îl contrazice

Ce avere are Dan Vîlceanu

Potrivit declaraţiei de avere, Dan Vîlceanu deţine două terenuri intravilane în comuna Runcu din judeţul Gorj, în suprafaţă de 26.356 de metri pătraţi şi alte două terenuri intravilane în Timişoara, în suprafaţă de 2.684 de metri pătraţi.

De asemenea, are două case în aceeaşi comună Runcu şi un spaţiu commercial de 1.889 de metri pătraţi în Timişoara, de pe urma căruia a încasat anul trecut o chirie de 129.881 lei. Vîlceanu deţine şi un autoturism BMW Seria 5 vechi de 10 de ani şi are în conturi puţin peste 71.000 de lei.

De asemenea, liberalul deţine şi titluri de stat în valoare de 731.501 lei.

Soţia lui Dan Vîlceanu, Elena, este profesoară la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu.