Dan Vîlceanu, validat de PNL la conducerea Ministerului de Finanţe. Orban a fost singurul care s-a opus numirii

Deputatul PNL Dan Vîlceanu este propunerea PNL pentru poziţia de ministru al Finanţelor, cu toate că preşedintele PNL Ludovic Orban nu este de acord. Vîlceanu a fost validat de BNP al PNL şi urmează ca premierul Florin Cîţu să-i înainteze propunerea de numire preşedintelui Klaus Iohannis.

18 aug. 2021, 09:59
Dan Vîlceanu, validat de PNL la conducerea Ministerului de Finanţe. Orban a fost singurul care s-a opus numirii

UPDATE:

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, nominalizarea pentru a prelua Ministerul Finanţelor, va depune jurământul la Cotroceni, miercuri, la ora 17.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a fost validat pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanțe, în cadrul Biroului Politic Național al PNL. Scorul votului a fost 47 la 1, în condiţiile în care la şedinţă au participat susţinătorii lui Florin Cîţu, care l-a propus pe Dan Vîlceanu pentru postul de ministru al Finanţelor. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban.

Citeşte şi: Cine este Dan Vîlceanu, propunerea PNL pentru şefia Ministerului de Finanţe: Un apropiat al lui Cîţu, fost membru PSD intrat în PNL pe filiera PDL. Ce avere are

„Am convocat un BPN pentru a cere votul de susţinere a propunerii de ministru al Finanţelor în domnul Dan Vîlceanu. A fost un singur vot împotrivă. Vîlceanu a fost susţinut în majoritate. Au fost prezenţi 70 la sută din preşedinţii de filiale”, a anunţat premierul Florin Cîţu, după şedinţa BPN al PNL.

După votul din BPN al PNL, premierul Florin Cîţu a precizat că miercuri îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Dan Vîlceanu la conducerea Ministerului de Finanţe. După ce şeful statului semnează decretul de numire, urmează depunerea jurământului.

La rândul său, Dan Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că Ministerul de Finanţe este unul din ministere importante şi a dat asigurări că va face o echipă bună cu premierul Florin Cîţu.

Nominalizarea lui Dan Vîlceanu la conducerea Ministerului de Finanţe vine ca urmare a faptului că în 23 august expriră interimatul premierului Florin Cîţu la şefia Finanţelor după ce fostul ministru Alexandru Nazare, un apropiat al lui Ludovic Orban, a fost demis.

Numirea lui Dan Vîlceanu nu este agreată de președintele PNL Ludovic Orban. Acesta a anunţat iniţial că nu va veni la BPN, dar s-a răzgândit, astfel că se anunţă o şedinţă cu scântei.

„Mâine, pentru că suntem responsabili, am convocat BPN pentru a numi ministrul Finanțelor Publice. Trebuie să ne concentrăm pe guvernare, urmează rectificarea bugetară, alocări de resurse importante în economie, așa cum v-am obișnuit – eficient, și, bineînțeles, am discutat strategia pentru perioada următoare, pentru că intrăm intrăm în linie dreaptă pentru Congresul din 25 septembrie. Vă asigur că toate procedurile convocării BPN au fost respectate”, a declarat premierul Florin Cîţu.

„S-a convocat BPN absolut statutar, vom avea BPN-ul la 10:30. Am încercat ca acest BPN să îl convoace președintele actual al partidului, domnia sa nu a dorit să-l convoace. Noi considerăm că România trebuie să fie condusă, trebuie să avem un ministru de Finanțe. Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru al Finanțelor. Este o chestiune absolut firească, normală, e unul dintre specialiștii partidului nostru, și e un om cu care Florin Cîțu poate lucra.

În negocierile pe care le-am avut aici în luna decembrie, cu toții am vrut… Florin Cîțu a dorit un singur lucru – să aibă un ministru al Finanțelor cu care să poată lucra. Atunci a venit Alexandru Nazare, din păcate colaborarea cu Alexandru nu a fost cea mai bună și lucrurile s-au viciat, așa că 45 de zile a stat Florin Cîțu, premierul nostru, ca ministru al Finanțelor, iar acum, începând de mâine îl vom valida, în foarte scurt timp va depune jurământul și va fi valid ca ministru, deci pe 22 vom avea ministru al Finanțelor”, a declarat Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL şi susţinător al lui Florin Cîţu la şefia PNL.

Pe de altă parte, preşedintele PNL îl contrazice pe premierul Florin Cîţu.

„Nu am convocat nimic. Am primit şi eu un SMS de convocare a BNP în urmă cu un sfert de oră”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după şedinţa la Vila Lac. Premierul îl acuză pe Orban de minciună: Toate procedurile au fost respectate!

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/167472798825294