Cine este Darius Mabda, câștigătorul Românii au Talent 2022. Sacrificiul pe care făcut pentru dans

Cine este Darius Mabda, câștigătorul Românii au Talent 2022. După luni de zile de preselecții și semifinale, show-ul de talente şi-a desemnat "vedeta sezonului". Puștiul a reușit să uimească pe toată lumea în ultimul act al competiției şi a plecat acasă cu premiul cel mare.

28 mai 2022, 08:31
Cine este Darius Mabda, câștigătorul Românii au Talent 2022. Sacrificiul pe care făcut pentru dans
Cine este Darius Mabda, câștigătorul Românii au Talent 2022

Cine este Darius Mabda, câștigătorul Românii au Talent 2022. Tânărul a lăsat pe toți atunci cu gura căscată și a reușit să-l convingă pe Mihai Bobonete că merită un Golden Buzz. Juratul s-a ridicat și a apăsat butonul care l-a trimis direct în semifinală.

Coregrafiile băiețelului din cadrul celei de-a doua semifinale au impresionat în continuare, drept pentru care acesta a reușit să câștige și premiul pentru originalitate, încă de la începutul emisiunii.

Nivelul este fără precendent. Ăsta a fost cel mai spectaculos număr! Am urmărit un număr perfect!”, avea să-i spună Andi Moisescu. „Ești cel mai potrivit să câștigi!”, a recunoscut și Dragoș Bucur.

Citeşte şi: Câştigător Românii au talent 2022. Mama lui Darius Mabda, mesaj emoţionant pe Facebook

Cine este Darius Mabda, câștigătorul Românii au Talent 2022

Puștiul nu a avut o viaţa uşoară, a fost nevoit să plece de acasă la o vârstă fragedă pentru a duce totul la rang de artă. Darius este din Oradea și a mers la Cluj Napoca acolo unde s-a dedicat complet dansului. Locuiește singur într-un internat, fiind elev la Liceul “Octavian Stroia. Concurentul a participat de-a lungul timpului la diverse ateliere specializate, acolo unde și-a perfecționat abilitățile.

De remarcat că Darius Mabda vine dintr-o familie modestă, mama lui este secretară la o firmă de construcții, iar tatăl este pensionar. “Mi-a fost teamă că nu se va acomoda. Am vrea şi să îl supraveghem mai mult. E greu pentru că nu e lângă noi. Dar se descurcă. Vrea să muncească pentru a ajunge acolo unde îşi doreşte”, povestea mama, Daciana Mabda.

Acesta a încheiat pe locul I la Freedom Dance Festival din Ungaria și s-a clasat tot pe locul I la Bucharest Dance Festival. Micuțul a obţinut trofeul Best Male Talent şi calificarea în etapa finală a concursului internaţional Dance Star care va avea loc în Croaţia, a anunţat, pe Facebook, şcoala de coregrafie la care învaţă băiatul.