Cine este de vină pentru scurgerea de informaţii care a arătat că INTERNETUL este SUPRAVEGHEAT

Un tânăr de 29 de ani fost angajat tehnic al CIA este sursa care a dezvăluit cotidianului The Guardin informaţii confidenţiale privind programele SUA de supraveghere a comunicaţiilor, a anunţat duminică cotidianul britanic, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
09 iun. 2013, 19:41
Cine este de vină pentru scurgerea de informaţii care a arătat că INTERNETUL este SUPRAVEGHEAT

„Nu am nicio intenţie să mă ascund pentru că ştiu că nu am făcut nimic rău”, a declarat Edward Snowden, într-un interviu publicat pe siteul de internet al cotidianului, potrivit AFP.

Directorul serviciilor americane de informaţii a cerut deschiderea unei anchete asupra originii scurgerilor de informaţii despre programele secrete de supraveghere a comunicaţiilor desfăşurate de administraţia de la Washington, potrivit unor fragmente dintr-un interviu acordat BBC News, relatează Agerpres.

Citeşte şi Google anunţă că administraţia americană supraveghează mii de conturi de Internet

Dezvăluirile apărute în The Washington Post şi The Guardian au furnizat informaţii în legătură cu două programe secrete ale Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA).

Primul se referă la colectarea, cu începere din 2006, de la operatorul Verizon şi, foarte probabil, de la alţi operatori, a tuturor datelor de localizare şi apelare ale oricărui abonat, mai puţin conţinutul convorbirilor telefonice în SUA.

Cel de-al doilea, numit PRISM, urmăreşte supravegherea profundă şi în timp real a comunicaţiilor electronice şi informaţiilor stocate de cetăţeni străini din afara Statelor Unite pe nouă mari reţele sociale şi servicii de email şi date din lume: Microsoft (din 2007), Yahoo! (2008), Google (2009), Facebook (2009), Paltalk (2009), YouTube (2010), AOL (2011), Skype (2011) şi Apple (2012), dar nu şi Twitter.

Citeşte şi Google, dată în judecată de peste 100 de persoane, pentru monitorizarea telefoanelor şi computerelor