Cine este Dumitru, bărbatul care a deveni erou cu prețul vieții lui. Bărbatul de 57 de ani a muncit ore întregi pentru a salva o gravidă din Botoșani

Pentru Dumitru a fost mai importantă onoarea și munca decât propia viață. Acesta a muncit 40 de ore fără încetare pentru a salva o mămică din Botoșani și bebelușul ei abia născut. Ore întregi bărbatul a deszăpezit drumul către cei doi, care se aflau izolați din cauza viscolului și a zăpezii. Din păcate, acest efort l-a costat viața.

07 apr. 2023, 16:13
Cine este Dumitru, bărbatul care a deveni erou cu prețul vieții lui. Bărbatul de 57 de ani a muncit ore întregi pentru a salva o gravidă din Botoșani

Dumitru Ichim este bărbatul care a devenit erou, însă prețul pe care l-a plătit a fost unul uriaș. Acesta era în vârstă de 57 de ani și era angajat al Secției Drumuri Naționale. Din nefericire, acesta a avut parte de un sfârșit tragic, după ce joi a muncit ore întregi fără pauză pentru deszăpezirea drumului spre Crasnaleuca. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost descoperit la primele ore ale dimineții, chiar în sediul instituției pentru care lucra. Descoperirea macabră a fost făcută de unul dintre colegii lui.

Citește și: Pâinea din marile magazine, bombă cu ceas: „Pentru peste 66% dintre produse NU se menționează tipul de făină utilizată”

Acesta a muncit ore întregi fără oprire la deszăpezirea drumului care duce spre Crasnaleuca. Acolo se aflau o mamă și bebelușul ei, căruia tocmai îi dăduse naștere chiar acasă. Cei doi erau izolați din cauza zăpezii și a viscolului. Fără efortul uriaș făcut de Dumitru Ichim, ne putem imagina că scenariul ar fi fost unul tragic.

Din păcate, Dumitru Ichim a fost răpus de oboseala și stresul care se acumulaseră și cu toate că își dorea să participe și la lucrările pentru deszăpezirea drumurilor din zona Săveni, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Inima bărbatului, care a devenit erou pentru o mămică din Botoșani și pentru bebelușul ei, a cedat fără niciun fel de avertisment.

Dumnezeu a avut alt plan pentru Dumitru

„Era un om extraordinar și foarte dedicat muncii și oamenilor. A muncit până la epuizare. A tras tare la cazul cu copilul născut acasă, să reușim să îl aducem în grija cadrelor medicale. A muncit și peste noapte și la un moment dat a spus că se simte obosit și a mers în bază, la Săveni, să se odihnească. A fost găsit dimineață, fără suflare”, a mărturisit un apropiat al acestuia.

Medicii au făcut tot posibilul pentru a-l salva pe Dumitru, însă se pare că orice efort a fost în zadar. Bărbatul este extrem de iubit și respectat de către colegii săi și de oamenii care au avut bucuria de a-l cunoaște.

„La Poliţie, la ISU, la ambulanță, tura este de 8-12 ore. Au terminat, au plecat acasă. La noi pleci acasă când se termină munca. E foarte greu să mai găsești un om ca el. Unde era trimis, făcea totul. Un adevărat profesionist. A ajutat-o pe femeia din Crasnaleuca să ajungă la spital. A salvat o viață, dar a pierdut-o pe a lui”, a spus un coleg de-al bărbatului.

Potrivit unor colegi, bărbatul ar fi lucrat de 40 de ore încontinuu și suferea de mai multe afecțiuni cronice. Cazul a intrat și în atenția poliției, dar și a ITM, care au deschis anchete, potrivit Monitorul de Botoșani.

Citește și: Patriarhul Daniel, scrisoare pastorală de Paște 2023: „Ziua Învierii ne îndeamnă să ne luminăm viaţa prin iertare şi iubire frăţească pentru toţi oamenii”