Femeia care a învrăjbit Clujul

Omul de la care a pornit întreg scandalul din Cluj Napoca este o fostă ziaristă de la Monitorul de Cluj.  Aspazia Droniuc este cea care, conform DNA, i-a denunţat pe Sorin Apostu şi Radu Bica de luare de mită.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 15:20
Femeia care a învrăjbit Clujul

Despre Aspazia Droniuc se ştie cert că a dat declaraţii legate de Apostu şi Bica. Femeia are 36 de ani si s-a născut la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. În 1999 a fost angajată pentru scurt timp la Monitorul de Cluj, iar apoi a intrat în Partidul Democrat, actual PDL. Reprezentanţii PDL Cluj susţin că Aspazia Droniuc nu se află pe lista partidului, dar este posibil ca această să fi fost membră în perioada 2000-2001.

În urmă cu cinci ani, Aspazia Droniuc a cerut ajutorul unei familii de pensionari din Cartierul Mănăștur, pentru a-și înregistra firma la această adresă. Pe strada Clăbucet nr. 1 nu a funcţionat, în realitate, niciodată societatea Frarom. Pensionarii sunt chiar părinții consilierului local Brândușa Mândru. ”Aici a fost doar scriptic sediul firmei. Fata a fost studentă și am ajutat-o fără să știm că vor fi așa niște urmări. Am auzit ceva, de o ancheta penală”, a povestit doamna Chiorean, femeia care a ajutat-o pe Aspazia Droniuc înainte de a se căsători cu Robert Roșu, fost director de dezvoltare la Polus Center.

Clujeanca o descrie pe Aspazia Droniuc ca fiind “o fată deosebită și amărâtă. Când ne-a cerut ajutorul, tocmai murise tatăl ei. A venit în Cluj și nu avea pe nimeni. Pe vremea aceea era necăsătorită, știu că se ocupa de ceva asigurări. Dar nu o cred în stare să fi făcut ea asta”, conchide femeia.