Cine este femeia de pe cal care apare în genericul emisiunii

Cine este femeia de pe cal care apare în genericul emisiunii „Tezaur folcloric”. „Am fost aspru criticată!”

Cuprinsul articolului
08 nov. 2023, 18:18

Emisiunea a fost creată și prezentată de Marioara Murărescu încă din anul 1982. Este cunoscută ca fiind una dintre cele mai longevive, dar și apreciate emisiuni din România. De mai bine de 4 decenii, „Tezaur folcloric“ a adus multe bucurii în casele oamenilor, însă nu mulți știu cine este, de fapt, femeia care apare călare pe un cal de la începutul emisiunii.

Citește și: Angela Rusu continuă scandalul cu artistele din folclorul românesc: „N-au avut curaj să mă sune, se pare că și-au asumat ce am spus!”

Cine este femeia de pe cal din generic

Acum mai mulți ani a fost deslușit misterul femeii de pe cal, iar acest lucru a adus reacții destul de tot felul. Mulți telespectatori nu au fost mulțumiți în urma acestei dezvăluiri. Cu atât mai mult, realizatoarea emisiunii a fost dur criticată pentru apariția amazoanei. Femeia de pe generic nu este, însă, o anonimă. S-a aflat ulterior că aceasta ar avea, de fapt, o poveste cutremurătoare.

În urma deciziei pe care a luat-o cu privire la filmarea de început a emisiunii, prezentatoarea a fost aspru criticată: ,,Am decis să aleg imaginile acelea, deși am fost aspru criticată!”, a precizat realizatoarea câțiva ani mai târziu. Filmările au avut loc în localitatea Gorovița, din zona Mehedinți, și au avut în prim-plan o femeie călare. Zona de filmare a fost aleasă dintr-un motiv cu totul special. Marioara Murărescu a precizat faptul că zona a fost aleasă special deoarece nu foarte multă lume știa de faptul că acolo este un obicei ca și femeile să umble călare. Foarte mulți urmăritori ai emisiunii folclorice au criticat alegerea realizatoarei.

Cu toate acestea, s-a aflat că femeia călare nu este nimeni alta decât o cântăreață de muzică populară, și anume, Mariana Drăguț. Aceasta a fost una dintre laureatele ,,Festivalului Maria Tănase”. Puțini știu că aceasta a avut o soartă destul de crudă. Interpreta s-a stins din viață la aproape 40 de ani, răpusă de cancer.

De asemenea, și Marioara Murărescu, una dintre cele mai apreciate realizatoare de la televiziunea folclorică, a decedat în anul 2014, la doar 66 de ani. Aceasta a murit tot din cauza cancerului. Una dint dorințele sale a fost ca înmormântarea să aibă loc la Mănăstirea Cernica.

Citește și: Olguța Berbec, umilită după ce a atacat-o pe Georgiana Lobonț. Nivelul de interes al iubitorilor de muzică populară față de artistă este unul foarte scăzut

Marioara Murărescu a avut parte, de-a lungul vieții sale, de câteva onorarii aduse la adresa ei. Aceasta a fost decorată în anul 2009 cu Odinul Steaua României, în grad de Cavaler. Acest titlu bine meritat i-a fost oferit de însuși presedintele țării de la vremea aceea, Traian Băsescu. Acesta a considerat că prezentatoarea merită din plin acest titlu pentru aportul adus în promovarea tradițiilor românești și a artiștilor de muzică populară care bucurau inimile românilor și care poate încă o fac.