Cine este Iulian Țigănilă, criminalul în serie care își arunca victimele în fântâni! Infractorul de temut va fi liber în curând

Iulian Țigănilă, unul dintre criminalii din România care a băgat spaima în oameni, dar și în autorități, este pe cale de a fi eliberat. Infractorul fusese, inițial, condamnat la închisoare pe viață, însă pedeapsa i s-a redus până la 25 de ani, perioadă ce este pe cale să se încheie.

19 mart. 2024, 09:45
Cine este Iulian Țigănilă, criminalul în serie care își arunca victimele în fântâni! Infractorul de temut va fi liber în curând
Cine este Iulian Țigănilă, criminalul în serie care își arunca victimele în fântâni! Infractorul de temut va fi liber în curând

Iulian Țigănilă, criminalul în serie din Argeș, condamnat la închisoare pe viaţă după ce a ucis nu mai puţin de şapte persoane, este pe cale de a fi eliberat. Anchetatorii au căutat trupurile victimelor timp de 15 ani, acestea fiind ascunse în fântâni.

Citește și: Criminalul din Berceni primește ce merită. Bărbatul acuzat că a ucis o copilă de 12 ani, apoi i-a ascuns cadavrul în lada unei canapele, ar putea primi închisoare pe viață. ”Îmi pare rău”

Cine este Iulian Țigănilă, criminalul în serie care își arunca victimele în fântâni

Iulian Țigănilă, unul dintre cei mai sângeroși criminali în serie ai României, este la un pas de a fi liber din nou. Judecătorii au schimbat pedeapsa lui din închisoare pe viață, în doar 25 de ani de detenție, perioadă pe care argeșanul aproape a terminat-o. Decizia este definitivă, iar cei care îl cunosc sau au auzit despre el se tem pentru siguranța lor.

Inițial, Țigănilă fusese condamnat pe viață pentru mai multe crime odioase ce aveau ca scop tâlhăria. Bărbatul din Argeș viza, în principal, locuințele, iar dacă acestea nu erau goale, ucidea proprietarii. Victimele omorâte de Țigănilă erau aruncate în fântâni părăsite, astfel că misiunea oamenilor legii a fost foarte grea, fiind necesari 15 ani pentru a le găsi pe toate cele șapte persoane.

Iulian Țigănilă nu își alegea victimele la întâmplare. Niciuna dintre acestea nu avea familie, fiind sigur, astfel, că nu avea cine să le caute și că le putea vinde bunurile fără să atragă atenția asupra lui. Acuzat că el ar fi ucis una dintre victime, concubinul mamei lui Țigănilă a ajuns și el la pușcărie.

Vestea că Iulian Țigănilă s-ar putea întoarce la Ungheni, Argeș, a ajuns rapid în localitate. Oamenii sunt speriați, spunând că bărbatul i-a amenințat de multe ori în trecut. El ar urma să revină acasă la mama lui, însă femeia nu a mai ținut legătura cu acesta de când a fost încarcerat și nici nu vrea să stea de vorbă cu cineva despre această situație.

Pedeapsa lui Țigănilă, dată în 2015, a fost schimbată din detenție pe viață în 25 de ani de închisoare. Conform Codului penal, din această perioadă se scade pedeapsa deja executată. Judecătorii au stabilit, așadar, că se va calcula tot timpul în care Țigănilă a fost închis, din luna septembrie, anul 2000 și până în prezent. Procurorii s-au ocpus deciziei Tribunalului București și menținută de Curtea de Apel, însă aceasta este definitivă. Urmează să se emită un nou mandat de executare pe numele lui Țigănilă, de această dată cu noua pedeapsă, mai scurtă.

Modul de operare al lui Țigănilă era unul bine pus la punct. Criminalul se împrietenea cu victimele, consumau alcool împreună, apoi le lua viața. El omora victimele pentru a le fura bunurile, apartamentele sau mașinile. Polițiștii și procurorii au lucrat timp de 15 ani la dosar, găsind șapte dintre victime. Se crede, însă, că ar exista și o a opta, ucisă în 1996, dar care nu a fost identificată nici până acum.

Citește și: Cele mai periculoase plante pe care nu trebuie să le ții niciodată în casă! Sunt mai rele decât un criminal în serie