CINE ESTE noul director general al Tarom

Consiliul de Administraţie al transportatorului naţional aerian Tarom a numit joi, 4 august, un nou director general al companiei, pe Dan Iulius Plaveti, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în perioada 2010-2012, au declarat sâmbătă, pentru News.ro reprezentanţii companiei.

06 aug. 2016, 09:47
CINE ESTE noul director general al Tarom

Plaveti îl înlocuieşte în funcţie pe Gabriel Stoe, care fusese director interimar după demiterea lui Christian Heinzmann.

Compania precizează că Plaveti, care este şi membru în Consiliul de Administraţie, preia temporar atribuţiile de director general de vineri, 5 august, până la încheierea procesului de selecţie a unui director general al Tarom, care ar putea dura 4-6 luni.

„Între timp, Consiliul de Administraţie doreşte să lucreze în continuare în strânsă legătură cu echipa executivă şi a decis ca Dan Plaveti să preia temporar atribuţiile de Director General, începând din 5 august 2016 şi până la încheierea procesului de selecţie. Dan Plaveti (…) are experienţă managerială în companii private si de stat şi cunoştinţe solide în domeniul aviaţiei, fiind absolvent al Facultatii de Aeronave”, a anunţat operatorul aerian într-un comunicat.

CITEŞTE ŞI Cum creşte venitul angajaţilor TAROM. Sporurile care îi fac printre cei mai invidiaţi angajaţi la stat

Noul şef interimar de la Tarom a fost anul trecut preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Totodată, în martie 2015 a fost numit administrator la CFR Călători.

Consiliul de Administraţie al Tarom a decis la 21 martie revocarea lui Christian Heinzmann din funcţia de director general şi din cea de accountable manager al companiei şi a lui Tiberiu Ţiclea din funcţia de director administrativ. Decizia a fost motivată prin neîndeplinirea unor măsuri prevăzute în contractul de mandat sau în planul de administrare al companiei, susţin acţionarii.

Sursa: news.ro