Cine este profesorul universitar găsit mort în vila din Iaşi, alături de soţia sa, în ziua de Crăciun

Prof. univ. dr. Bogdan Maleon, găsit mort alături de soţie în vila lor din Iaşi în prima zi de Crăciun, era un om apreciat, cu o activitate academică importantă. 

RomaniaTV.net
26 dec. 2017, 07:37
Cine este profesorul universitar găsit mort în vila din Iaşi, alături de soţia sa, în ziua de Crăciun

Prof. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon are un CV impresionant, care se întinde pe nu mai puţin de 25 de pagini, scrie Adevărul.

Potrivit documentului, din 2015, Maleon era prof. univ. dr. la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza“, iar în acelaşi an a fost numit director al  Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi. A luat parte la numeroase granturi de cercetare şi conferinţe internaţionale şi naţionale, dar a publicat şi zeci de articole şi volume de specialitate.  

Maleon a fost timp de cinci ani, din 2010 până în 2015, director al Muzeului Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, dar şi reprezentat al Facultăţii de Istorie în Senatul Universităţii, în perioada 2012-2016. Imediat după absolvirea Facultăţii de Istorie, în 1998, a fost profesor titular la Şcoala „Moldova“ din Târgu Frumos, judeţul Iaşi.

Citeşte şi Soţia profesorului universitar de la Iaşi, mesaje misterioase pe Facebook

Potrivit declaraţiei de avere, familia Maleon deţinea o casă, cumpărată în 2012, şi un autoturism Seat, fabricat în acelaşi an. Din 2012 apar şi două credite care totalizau peste 60.000 de euro. În ultime declaraţie de avere a lui Bogdan Maleon, publicată la mijlocului lui 2017, nu apar şi veniturile obţinute de soţia sa. Anda-Elena Maleon (foto jos) era manager de proiect pentru diverse investiţii pe fonduri structurale.  

Directorul Bibliotecii Central Universitare (BCU) Iaşi, Bogdan Maleon, în vârstă de 42 de ani, şi soţia sa, în vârstă de 38 de ani, au fost găsiţi morţi, în casă, luni seara. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, femeia prezintă semne de violenţă pe corp, motiv pentru care anchetatorii cred că este vorba de o crimă urmată de sinucidere.