Portret de TERORIST. Tânărul care a fabricat BOMBE în Arad, un RĂZVRĂTIT dintr-o FAMILIE DESTRĂMATĂ

Localnicii din comuna arădeană Ghioroc spun că tânărul suspectat că a construit bombe artizanale este "un teribilist" şi "un piroman" care "arunca flăcări pe gură", în timp ce anchetatorii afirmă că nu are antecedente penale, se arată într-o corespondenţă a MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
21 dec. 2013, 10:12

Localnici din comuna Ghioroc au declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că Remus Văsuţ provine dintr-o familie destrămată, părinţii fiind divorţaţi şi plecaţi de acasă, în timp ce el a fost crescut de bunică. „Tatăl lui s-a recăsătorit şi stă în Arad, iar mama a plecat la muncă în Germania şi a venit zilele astea în vizită de sărbători. Băiatul a fost crescut de bunică. Era liniştit, nu făcea scandaluri, dar avea un comportament de rebel şi nu prezenta încredere”, a declarat o vecină.

Şi-a tăiat limba şi are tatuaje pe degete. Creşte câini din rasa Pitbull pentru vânzare şi se ştia că simpatizează cu nazismul, chiar şi-a vopsit poarta casei, pe interior, cu o svastică mare„, a spus un alt vecin al tânărului.

Vecina lui Văsuţ a mai spus că tânărul „se juca cu focul şi pe stradă, ca un piroman”. De asemenea, viceprimarul comunei, Gheorghe Petrişor, a declarat că Văsuţ „a aruncat flăcări pe gură” la un eveniment local. „Am avut recent un eveniment local, un concert, iar acest băiat, ca să-şi impresioneze prietenii, a aruncat flăcări pe gură, ca la circ. A luat spirt sau ceva inflamabil în gură şi a suflat dând foc vaporilor. Era un băiat mai teribilist, dintr-o familie destrămată„, a declarat viceprimarul.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au fost audiaţi atât suspectul principal, cât şi doi prieteni ai acestuia, unul din satul Cuvin şi altul tot din Ghioroc. Un al treilea suspect, un inginer chimist din Arad, care l-ar fi ajutat pe Văsuţ cu informaţii privind substanţele folosite la construirea bombelor, nu a fost găsit la domiciliu şi există informaţii că a plecat din ţară.

Văsuţ, care a fost monitorizat mai multe luni de către anchetatori, a fost audiat mai multe ore la sediul DIICOT Timişoara.Remus Văsuţ, despre care anchetatorii spun că nu are antecedente penale, a fost reţinut pentru 24 de ore, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar procurorii DIICOT Timişoara urmează să îl prezinte judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.