Cine este românul care l-a făcut KO pe Cătălin Zmărăndescu într-o gală K1

În urmă cu ani buni, pe când Galele K1 provocau o adevărată frenezie în România și când concurau nume grele, un român, parcă apărut de nicăieri, l-a învins, fără drept de apel, pe mult mai titratul Cătălin Zmărăndescu.

RomaniaTV.net
23 feb. 2019, 13:38
Cine este românul care l-a făcut KO pe Cătălin Zmărăndescu într-o gală K1

Un KO tehnic a pus capăt unei lupte pe care mai toți o vedeau cu un singur câștigător, Cătălin Zmărăndescu fiind favorit în fața lui Florin Ilie, supranumit „Leul din Banat”.

Acum, fostul luptător din galele K1 a reușit să-și găsească un job bine plătit la Primăria Timișoara. Mai exact, susținut de prietenul și fostul său promotor, Ionuț Nasleu, consilierul de securitate al primarului Timișoarei Nicolae Robu, luptătorul de K1 Florin Ilie a fost angajat la Societatea de Transport Public Timișoara (STPT), că agent de intervenție la divizia de securitate a regiei primăriei. Cu alte cuvinte, Florin Ilie va avea că misiune controlul biletelor și a altor titluri de călătorie, însă va oferi și asistență de specialitate colegilor de pe alte mijloace de transport ale STPT, care se vor confruntă cu violențe.

Nu în ultimul rând, angajarea lui Florin Ilie are și un scop profilactic, după cum a recunoscut directorul societății, respectiv acela de a preveni furturile de bunuri de la călători. Cu alte cuvinte, hoții de buzunare nu vor mai urcă în tramvaie sau troleibuze, de frică să nu dea nas în nas cu teribilul luptător.  

“I-am propus acest lucru și l-a acceptat, să fie angajat în cadrul societății. Pe lângă activitățile pe care le desfășoară în ceea ce privește controlul titlurilor de călătorie și alte responsabilități pe care le are că și agent de intervenție, se ocupă și de prevenirea furtului de bunuri de la călători. În fiecare zi are acțiune de monitorizare a oamenilor care fac astfel de lucruri neonorante pentru societatea civilă”, a declarat Nicolae Bitea pentru pressalert.ro, menționând că nici nu și-a intrat bine în rol, Florin Ilie, că numărul furturilor de la călători a scăzut semnificativ. 

Luptătorul de K1 este recunoscut ca un personaj cu un trecut violent și în afara ringului. În 2010, a fost reținut cu greu de Poliția de Frontieră, după ce, aflat la volanul unui Audi, a refuzat să oprească la semnal și a spart și barajul rutier instituit pentru prinderea să, fiind trase nu mai puțin de șapte focuri de armă pentru oprirea lui. Doi ani mai târziu, în 2012, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de șase ani, și plata unor daune de 12.000 de euro, după ce a bătut un bărbat care se certase cu tatăl lui. Victima a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale, având toată față spartă de la loviturile de genunchi ale luptătorului.

În 2014, a scăpat că prin minune de o acuzație de ultraj, care-l putea trimite după gratii, după ce, din nou, a refuzat să oprească la semnalele agenților de poliție rutieră, iar când a fost prins, ar fi lovit cu capul în gură în polițist.

 

L-a făcut KO pe Cătălin Zmărandescu, în 2003

 În 2003, vedetă incontestabilă a galelor K1 era Cătălin Zmărandescu, bodyguardul lui Gigi Becali, fost deținător al titlului de vicecampion mondial la Wushu. „Lupta e viață mea și mă bat numai din plăcere”, declarase anterior Zmărandescu, căruia Gigi Becali chiar îi oferise bani că să stea liniștit la locul lui. Nu a fost de acord pentru că își dorea foarte mult să câștige. Dar, în semifinale, „bombă” a explodat: uriașul Zmărandescu, care cântărea pe atunci 106 kg, a fost învins de Florin Ilie, un timișorean cu aproape 20 de kg mai ușor. Începutul meciului a fost dominat clar de „muntele” lui Gigi Becali, cu o serie de lovituri în figura adversarului, care a acuzat la un moment dat și o lovitură sub centură. Dar, în repriză a două, timișoreanul, specialist în kickboxing, a executat două lovituri foarte puternice, de secerare, in piciorul de sprijin al adversarului. Acesta nu s-a mai putut ține pe picioare și a abandonat, explicația oficială fiind „o entorsă la glezna”.