Cine este românul care și-a pierdut viața în explozia de la hirdocentrala din Italia. Petronel a lăsat în urmă o soție și doi copii

Un român se află printre victimele exploziei de la centrala hidroelectrică, din centrul Italiei! Este vorba despre Petronel Tănase, în vârstă de 45 de ani, stabilit în Settimo Torinese de mai mulți ani alături de soție și cei doi copii ai lor.

10 apr. 2024, 18:20
Cine este românul care și-a pierdut viața în explozia de la hirdocentrala din Italia. Petronel a lăsat în urmă o soție și doi copii

Tragedia provocată de explozia dela hidrocentrala din Italia a adus în atenția publicului o poveste cutremurătoare. Este vorba despre povestea sfâșietoare a lui Petronel Tănase, românul cu o familie frumoasă pentru care muncea.

Citește și Un român între cele 4 victime ale unei explozii la o hidrocentrală din Italia

Petronel Tănase avea 45 de ani și era stabilit în Settimo Torinese alături de familia sa formată dintr-o soție și doi gemeni. Din păcate, românul și-a găsit sfârșitul tragic în explozia de la hidrocentrala de pe Lacul Suviana din regiunea Emilia-Romagna, Italia.

Locuind în Settimo Torinese de mai mulți ani, alături de soția sa și cei doi copii gemeni, Petronel era un membru iubit și respectat al comunității ortodoxe din zonă.

În urma incidentului tragic, preotul Paul Porcescu de la Parohia Ortodoxă Română „Sf. Ioan de la Râsca și Secu” a transmis un mesaj de condoleanțe și regret pe rețelele de socializare, exprimându-și profundul său suferință pentru pierderea lui Petronel Tănase.

În postarea sa emoționantă de pe Facebook, preotul a subliniat sacrificiul tragic al lui Petronel în timp ce își desfășura activitatea la locul de muncă, aducându-și omagiul și susținerea spirituală familiei îndurerate.

„Doamne ajută Vă anunțăm cu durere în suflet, trecerea la cele veșnice a domnului Pavel Petronel Tanese, soț și tată a doi copii gemeni. Dânsul și-a pierdut viața ieri după-amiază la locul de muncă în explozia care a avut loc la centrala electrică Enel Green Power del lago di Suviana.

Astăzi am vizitat familia și i-am făcut o rugăciune încercând să-i întăresc. Ne vom ocupa ca și parohie de toate cele necesare înmormântării pentru a fi de ajutor celor rămași. Au fost anunțate Autoritățile Consulare comunicând direct cu doamna Consul Mirela Dumitrescu precum și cu doamna primar Elena Piastra care ne-au asigurat de tot sprijinul necesar. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Preot Paul Porcescu”, acesta este mesajul postat pe Facebook de Parohia Ortodoxă Română Settimo Torinese, “Sf. Ioan de la Râsca și Secu”.

Apropiații sunt în șoc

Întreaga comunitate ortodoxă din Settimo s-a mobilizat în sprijinul familiei Tănase, oferindu-le susținere emoțională și spirituală în aceste momente dificile.

Autoritățile au fost informate despre tragedie, iar primarul Elena Piastra și consulul Mirela Dumitrescu au promis sprijinul lor în această situație tragică, potrivit Antena3.ro.

Citește și Un român și-a făcut zdrențe BMW-ul pe o atostradă din Germania. Deși era grav rănit, a luat-o la fugă pe jos până în Cehia

În timp ce familia se confruntă cu durerea pierderii lui Petronel Tănase, apropiații sunt încă în șoc și se strâng împreună pentru a-i oferi acestuia un omagiu demn de memoria sa și pentru a asigura că cei rămași în urmă primesc tot sprijinul necesar în aceste momente dificile.