Un român între cele 4 victime ale unei explozii la o hidrocentrală din Italia

Explozie la o hidrocentrală de lângă Bologna, la 30 de metri adâncime în lacul Suviana. Patru muncitori au murit, printre care şi un român, cinci au suferit arsuri și trei sunt dați dispăruți.

10 apr. 2024, 10:09
Un român între cele 4 victime ale unei explozii la o hidrocentrală din Italia

Oamenii făceau lucrări de întreținere la una dintre cele două hidrocentrale aflate în lacul de acumulare. Incendiul care a declanşat explozia ar fi izbucnit de la un transformator.

40 de pompieri au intervenit cu dificultate din cauza fumului dens, coborând cu butelii de oxigen pentru a-i căuta și reuși să îi salveze pe cei dispăruți. Încăperile afectate de explozie au fost inundate de apă.

La fața locului au venit și 3 elicoptere de intervenție, iar localnicii au mărturisit că aerul a devenit irespirabil.

Autoritățile au dat asigurări că digul din apropriere nu a fost afectat și nu reprezintă un pericol.

Salvatorii încă îi mai caută pe cei dispăruți.

Hidrocentrala este gestionată de compania italiană Enel.

Citeşte şi: Un român și-a făcut zdrențe BMW-ul pe o atostradă din Germania. Deși era grav rănit, a luat-o la fugă pe jos până în Cehia

Publicația italiană a aflat numele victimelor exploziei, iar printre ele se află și un român. Acesta avea 45 de ani și era rezident în Settimo Torinese, provincia Torino, potrivit sursei citate.

Celelalte victime identificate sunt un bărbat de 73 de ani, rezident în San Marzano di San Giuseppe (provincia Taranto), și unul de 35 de ani, rezident în Sinagra (provincia Messina).

Explozia la hidrocentrala acestui lac de acumulare situat în lanţul muntos al Apeninilor s-a produs în jurul orei locale 15:00, la etajul nouă al centralei, la circa 30 de metri sub nivelul apei.

Citeşte şi: Soţia ambasadorului Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a murit marţi dimineaţă