Cine este românul găsit mort după accidentul feroviar din Grecia. Ionuț trebuia să ajungă la Salonic și nu mai găsise bilete la trenul anterior

Ionuţ, românul dat dispărut după tragedia feroviară din Grecia, a fost găsit mort. Fusese în Atena să dea examenul pentru permis. Se întoarcea acasă în Salonic cu trenul. Era bucuros că luase examenul și i-a trimis mătușii sale o fotografie cu el în momentul în care s-a urcat în tren.

04 mart. 2023, 21:48
Cine este românul găsit mort după accidentul feroviar din Grecia. Ionuț trebuia să ajungă la Salonic și nu mai găsise bilete la trenul anterior

La trei zile după ce trenul de pasageri care ducea la Salonic s-a ciocnit cu un tren de marfă care venea în afara oraşului Tempe, ucigând cel puţin 57 de persoane, operaţiunea de localizare a pasagerilor dispăruţi va fi probabil încheiată. Între victime este și un român. Ionuț fusese în Atena să dea examenul pentru permis. Se întoarcea acasă în Salonic cu trenul. Intenționa să călătorească cu alt tren, dar nu a mai găsit bilete. După ce s-a urcat în tren i-a trimis mătușii sale, femeia care l-a crescut în Brăila, o fotografie cu el.

Citește și: Momentul dramatic al ciocnirii celor două trenuri din Grecia. Bilanțul a ajuns la 46 de morți. Mărturiile terifiante ale supraviețuitorilor – VIDEO

„În ziua accidentului, tragicul accident, fusese la Atena să dea sala. Mi-a trimis mesaj, ”Mama, am luat sala”. L-am sunat și am vorbit cu el, era tare fericit. Luase sala 30 din 30. Era deștept. Înainte de trenul ăsta mai era un tren și nu găsise loc în trenul ăla. Deci ghinionul! S-a dus în gară să cumpere bilet și nu mai erau locuri în trenul ăla, înainte de ăsta.”, a spus Gina Todor, mătușa lui Ionuț, la Stirile PRO TV.

După accident, rudele lui Ionuț nu au mai avut nicio veste despre el și au mers să-l caute. De asemenea, au cerut ajutorul autorităților. Noaptea trecută, autorităţile din Grecia au reuşit identificarea lui Ionuţ printre victimele accidentului de tren produs marţi dimineaţă. Sâmbătă dimineață, familia lui Ionuț a primit vestea: a murit.

„Un copil cu bun simț, cu bucurie. El lucra acolo, am înțeles, la tunele, în construcții. Făcea gropi de apă. Lucra foarte mult. Șeful de echipă, vă spun sincer, e distrus, după el. Vorbea cu o fată din Hațeg. Urma, de Paște, să vină cu mașina în România și mai avea de gând să mai stea anul ăsta în Grecia, să se retragă către România, să-și formeze o familie.”, a mai spus mătușa lui Ionuț.