Momentul dramatic al ciocnirii celor două trenuri din Grecia. Bilanțul a ajuns la 46 de morți. Mărturiile terifiante ale supraviețuitorilor – VIDEO

Un clip video cu momentul șocant al ciocnirii celor două trenuri din Grecia a ajuns pe internet. În urma tragicului accident au murit 46 de persoane, iar alte 85 au fost rănite.

02 mart. 2023, 14:22

UPDATE: Bilanţul deceselor accidentului feroviar din Grecia a ajuns, joi, la 46, potrivit ultimelor informaţii oficiale de la pompieri. Cercetările continuă.

Momentul dramatic al accidentului feroviar din Grecia. Imaginile video arată momentul ciocnirii, în care trenurile sunt distruse complet. O uriașă minge de foc se vede în întuneric.

Ministrul grec al Transporturilor, Kostas Karamanlis, și-a anunțat demisia în urma accidentului feroviar produs marți noapte, când un tren în care se aflau peste 350 de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă care circula pe aceeași linie, iar cel puțin 38 de persoane au murit, alte câteva zeci fiind rănite.

Citește și Accident feroviar în Grecia. Cel puţin 36 de morţi după coliziunea dintre două trenuri

Presa din Grecia vorbește despre „cel mai grav accident feroviar cu care s-a confruntat vreodată” țara.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a spus tuturor cetățenilor că accidentul ar fi fost cauzat de o eroare umană.

„Este extrem de dificil ceea ce trăim astăzi ca țară. Vorbim despre o tragedie de neimaginat. Pot garanta un lucru: vom afla cauzele acestei tragedii și vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată”, a declarat Mitsotakis în timpul vizitei sale la locul accidentului.

Citește și Atenționare de călătorie pentru români! Grevă temporară în transportul public în Grecia

Mărturiile pasagerilor supraviețuitori ai accidentului din Grecia

Pasagerii trenului care s-a ciocnit cu garnitura de marfă au descris „secundele de coșmar” în care vagoanele s-au răsturnat.

-Am auzit o bubuitură puternică. (Au fost) 10 secunde de coșmar în care vagonul s-a răsturnat pe o parte.

-S-a creat panică, erau cabluri peste tot, a izbucnit un incendiu imediat. Erau flăcări în stânga și în dreapta.

-A fost haos, vagoane răsturnate, incendii, cabluri atârnate, geamuri sparte, oameni care țipau, oameni prinși, oameni arși.

-Eram la doi metri înălțime, de unde am sărit ca să scăpăm, iar dedesubt erau resturi de fiare – Stergios Minenis, 28 de ani.

-Lângă noi izbucnise un incendiu, omul ăsta de aici a văzut o gaură, așa că am reușit să ieșim din locul în care eram blocați”, a spus un alt pasager, care a reușit să iasă din tren împreună cu tânărul de 28 de ani.

-Ferestrele se spărgeau și oamenii țipau.